Tickets
Shop
Langebaan 28 mrt 2023

Sprintster Pien Hersman naar IKO

Pien Hersman zal komend seizoen bij de gebroeders Ten Hove schaatsen. De 19-jarige Zuid-Hollandse komt over van het KNSB Talent Team Noordwest en heeft bij IKO een contract voor drie jaar getekend.

Foto : Soenar Chamid

De dag na het WK Junioren, waar Hersman met Pien Smit en Angel Daleman goud pakte op de teamsprint, kwam het belletje van IKO al. “Ik had niet verwacht dat ik in een commerciële ploeg zou komen. Er zijn veel goede meiden en er is maar weinig plek. Ik heb nog geen andere sprintster bij de junioren gehoord die een plekje heeft. Daarom ben ik heel dankbaar dat IKO aan mij dacht. Vanaf het eerste gesprek heb ik een heel goed gevoel bij de coaches en dit is voor mij de beste plek om mezelf als professioneel schaatsster te kunnen ontwikkelen.”

Terwijl haar ploeggenotes Joy Beune, Robin Groot, Esmee Visser en Kim Talsma zich voornamelijk focussen op de (middel)lange afstanden, is Hersman als enige sprintster een vreemde eend in de bijt. “Ik zal met de jongens meedoen, ik denk dat ik dat wel aankan. Daar word ik alleen maar sterker van”, vertelt Hersman, die achter talenten als Sebas Diniz en Jesse Speijers aan mag rijden in de trainingen.

Afgelopen seizoen verbeterde de 19-jarige schaatsster haar persoonlijk record op de 500 meter met een seconde (38,44) en op de 1000 meter met liefst twee seconden (1.18,06). “Dit jaar hoop ik weer een stap te kunnen maken, maar ik ga er niet vanuit dat ik elk seizoen zulke sprongen maak.”

Bekijk hier het transferoverzicht. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan