Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 04 mei 2022

Boer, Kingma, Otter en Velzeboer versterken ShorttrackTeamNL

Vier rijders sluiten in het seizoen 2022-2023 aan bij de nationale trainingsselectie shorttrack (NTS) van de KNSB. Nieuw in de selectie van ShorttrackTeamNL zijn Teun Boer, Niels Kingma, Anne Floor Otter en Michelle Velzeboer.

Foto : Dennis Kruijswijk

Alle vier maken ze de overstap vanuit het Wadro KNSB Talent Team Noord (Heerenveen). Teun Boer trainde hiervoor bij het KNSB Talent Team Zuidwest (Dordrecht) en Michelle Velzeboer is oorspronkelijk afkomstig van KNSB Talent Team Midden-Oost (Utrecht). Hiermee worden de zusjes Velzeboer herenigd, want naast Michelle, bronzen medaillewinnares bij de WK Junioren op de 500 meter, traint ook Xandra, wereldkampioene 500 meter, bij Jeroen Otter. Voor bondscoach Otter is de nieuwe selectie extra bijzonder, omdat hij zijn dochter Anne Floor onder zijn hoede krijgt. 

Na het voorbije, olympische seizoen hebben drie rijders aangegeven dat ze hun carrière als topsporter beëindigen en de NTS dus verlaten. Dat zijn Daan Breeuwsma, Jasper Brunsmann en Georgie Dalrymple. De nationale selectie bestaat nu uit de volgende achttien rijders.

Vrouwen
Yara van Kerkhof
Anne Floor Otter
Selma Poutsma
Xandra Velzeboer
Michelle Velzeboer
Suzanne Schulting
Rianne de Vries

Mannen
Teun Boer
Friso Emons
Dylan Hoogerwerf
Sjinkie Knegt
Niels Kingma
Itzhak de Laat
Sven Roes
Kay Huisman
Bram Steenaart
Jens van ‘t Wout
Melle van ‘t Wout


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan