Tickets
Shop
Nieuws 24 mrt 2022

Georgie Dalrymple gestopt, Reggeborgh trekt weer nieuwe rijder aan

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Georgie (Georgina) Dalrymple stopt met shorttrack
Met een kort berichtje op Instagram heeft shorttrackster Georgie Dalrymple (op de foto rechts) aangekondigd te stoppen met haar tosportcarrière. 'Na heel veel mooie jaren tot het besluit gekomen te stoppen met schaatsen. Op naar nieuwe avonturen', meldt ze op social media. De 20-jarige atlete was op de Winterspelen van Beijing present als reserve. Als juniore won ze brons op de 500 meter tijdens de WK van 2019 in Montréal. Een jaar later maakte ze deel uit van het Oranje-kwartet bij de vrouwen dat goud bemachtigde op de relay. In 2017 was ze goed voor een zilveren plak (500 meter), in het kader van  het Jeugd Olympisch Festival in Erzurum (Tur).

Victor Ramler derde  allrounder voor Reggeborgh
Reggeborgh heeft zijn langebaanformatie bijna weer op volle sterkte. Om Patrick Roest beter te omringen, kwam Marcel Bosker al over van Jumbo-Visma. De allroundersgroep is verder uitgebreid met het aantrekken van Victor Ramler. Amsterdammer Ramler (24) komt van Team Zaanlander waarvoor hij overwegend marathons reed. Mogelijk maakt de Drent Lex Dijkstra (26)  (nu Team Worldstream) ook de overstap naar de stal van Gerard van Velde. Hij won een zilveren medaille op de NK Allround in 2018.

Victor Ramler kan goed uit de voeten op de langebaan, de mass start en in de marathon. | Foto : Soenar Chamid

Minne Dolstra interim-directeur van Thialf
Er is een tijdelijke opvolger aangesteld voor de bijna vertrekkende directeur-bestuurder van Thialf Marc Winters. Minne Dolstra neemt een jaar waar als interim-directeur. De organisatieadviseur was in 2020-2021 nauw betrokken bij het herstructureringsproces en het opnieuw financieel gezond maken van de ijsbaan.

Kamila Valieva weer actief op kunstschaatsen
De veelbesproken kunstrij-tiener Kamila Valieva verschijnt vrijdag weer op het ijs. De 15-jarige doet mee aan een wedstrijd in Saransk, een stad op 650 kilometer ten oosten van Moskou. Valieva zorgde voor een enorme doping-gerelateerde rel tijdens de Winterspelen. Eerst won ze met het Russisch team goud in de landenwedstrijd. Een dag later bleek dat ze al voor de Spelen was betrapt op doping, maar dat het Russisch antidopingbureau Rusada haar slechts voorlopig had geschorst en die sanctie al een dag later had teruggedraaid. Valieva raakte door de hele affaire zo van de kaart dat ze in de individuele wedstrijd naast een medaille greep. Overigens loopt het onderzoek naar het vermeend dopinggebruik nog steeds.

Ook Dennis van der Gun weg uit Japan
Johan de Wit mocht niet blijven bij de Japanse schaatsbond, nu is ook Dennis van der Gun de wacht aangezegd. Net als bij De Wit die de hoofdverantwoordelijke trainer-coach was, ontving assistent-coach Van der Gun (43) een onderscheiding voor zijn bewezen diensten, én een bericht dat zijn contract niet wordt verlengd.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan