Live
Shop
Nieuws 08 okt 2020

Ook Reggeborgh mag Inzell verlaten: 'Moeten wel in quarantaine'

Team Jumbo-Visma en Team IKO keren per direct terug naar Nederland. Beide teams, die de afgelopen dagen op trainingskamp in Inzell waren, hebben daartoe besloten vanwege de recente coronabesmettingen in het Zuid-Duitse plaatsje. "De kans dat de ijsbaan dicht blijft, is te groot."

Nadat woensdag twee langebaanschaatsers uit de Duitse ploeg positief op corona werden getest, werd in samenspraak met de burgemeester besloten om de Max Aicher Arena in ieder geval tot zaterdagochtend te sluiten. Aan alle ploegen werd tevens verzocht om in zelfisolatie te gaan en zich zo snel mogelijk te laten testen. Donderdagmiddag kwam het nieuws naar buiten dat Kjeld Nuis besmet is geraakt met het coronavirus en voorlopig in quarantaine moet. 

Naar aanleiding hiervan besloten Team Jumbo-Visma en Team IKO zo snel mogelijk de koffers te pakken. "Aangezien de kans bestaat dat de ijsbaan voor langere tijd dichtgaat, vervolgen wij ons trainingskamp in Heerenveen", meldde Jumbo-Visma op social media. Ook bij Team IKO nemen ze het zekere voor het onzekere. "De kans dat de ijsbaan dicht blijft, is te groot. Mocht iemand de komende dagen positief testen, moet je met de hele ploeg in quarantaine. Dat zien we niet zitten", aldus trainer & manager Martin ten Hove.

"We balen er gigantisch van dat we Inzell moeten verlaten, maar het is niet anders. Dit is de meest verstandige keus", aldus Ten Hove, die nog niet weet of Team IKO het trainingskamp in Heerenveen voort zal zetten. "We gaan eerst terug naar huis en daarna kijken we wel verder. Het is in ieder geval de bedoeling dat we zaterdag een trainingswedstrijd in Thialf rijden."

Update 8 oktober 20.30 uur
Behalve Team Jumbo-Visma en Team IKO zijn ook de schaatsers en begeleiding van Team Reggeborgh donderdagmiddag naar Nederland vertrokken. Alleen de positief geteste Kjeld Nuis, trainer Gerard van Velde en de teamarts zullen in ieder geval nog één nachtje in Inzell blijven. "Kjeld moet eerst weer helemaal fit zijn voordat hij in zijn eentje acht uur in de auto gaat zitten", vertelt teammanager Henk Schra. "We verwachten dat hij morgen of anders zaterdag terug zal gaan."

De ploeg van Gerard van Velde kreeg donderdagmiddag schriftelijk toestemming van de Duitse GGD om Inzell te verlaten, op voorwaarde dat alle betrokkenen in Nederland in quarantaine gaan. "Ik heb vakantiehuisjes in Langweer geregeld voor mensen die een gezin hebben", aldus Schra, die ervan uit gaat dat de rijders en begeleiding zeker tot eind volgende week in quarantaine moeten. "Vrijdag doen we bij iedereen een nieuwe coronatest en maandag een tweede. Als iedereen maandag negatief is, verwachten we snel weer wat te kunnen doen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan