Tickets
Shop
Nieuws 07 okt 2020

Max Aicher Arena tijdelijk gesloten na positieve coronatesten

Foto : Neeke Smit

In het Duitse topteam zijn twee langebaanschaatsers positief getest op het coronavirus, dat meldt de Duitse schaatsbond. In overleg met de burgemeester van Inzell is besloten om de Max Aicher Arena te sluiten tot zaterdagochtend. Op dit moment is een aantal Nederlandse topploegen op trainingskamp in de Zuid-Duitse plaats. 

De getroffen schaatsers, die niet bij naam worden genoemd, hebben zich laten testen bij de eerste symptomen en zijn direct in thuisquarantaine gegaan. Alle Duitse rijders die momenteel in Inzell verblijven, moeten in lockdown totdat zij een negatieve test kunnen overhandigen. Tot dusver zijn er geen positieve resultaten bijgekomen. 

Om alle andere atleten te beschermen is, in samenspraak met burgemeester Hans Eger, de tijdelijke sluiting van de ijsbaan ingesteld. Alle ploegen zijn verzocht om eveneens in zelfisolatie te gaan en zich zo snel mogelijk te laten testen. Afhankelijk van de volledige testresultaten wordt besloten of en zo ja wanneer de hal weer opengaat. Afgelopen weekend werden er in Inzell nog trainingswedstrijden gereden en ook de komende twee weekeindes staan er wedstrijden op het programma.

Strikte regels
Team Jumbo-Visma en Reggeborgh zijn zich aan het beraden wat zij nu gaan doen. "Het is vervelend, maar je kunt er weinig aan doen", zegt Henk Schra, teammanager van Reggeborgh. "Als zoiets gebeurt, heb je als ijsbaan niet veel andere keus dan om te sluiten. We gaan kijken wat we gaan doen: in Inzell blijven of terug naar Heerenveen. Morgen kan alles weer anders zijn, er kunnen wellicht nog gevallen bijkomen en dan wordt het helemaal een lastig verhaal."

Ook Team IKO is op trainingskamp in Inzell. "Het is even afwachten, maar het is fijn dat ze hier in Inzell strikte richtlijnen hebben zodat het virus niet verder gaat rondwaren in de schaatswereld", aldus coach Martin ten Hove. De schaatsers trainen op hetzelfde uur als de Duitsers in de Max Aicher Arena. "Maar we hebben allemaal mondkapjes op en er wordt goed afstand gehouden. De regels zijn hier wat dat betreft strenger dan in Nederland. Alles wordt er aangedaan om zo'n uitbraak te voorkomen. We hopen op het beste en gaan ervanuit dat we zaterdag weer gewoon het ijs op kunnen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan