Tickets
Shop
Nieuws 29 okt 2020

Alle overige schaatsers testen negatief op corona

Aan de vooravond van de Daikin NK Afstanden zijn alle deelnemende schaatsers, hun coaches en overige teambegeleiders op corona getest. Van de bijna 150 afgenomen tests was de uitslag in één geval positief.

Foto : Sander Chamid

Voor de organisatie van deze Daikin NK Afstanden hanteren de KNSB en eventpartner House of Sports strenge protocollen. Eén onderdeel daarvan zijn de verplichte tests die maandag en dinsdag zijn afgenomen. De uitslagen kwamen in etappes binnen, de laatste resultaten werden donderdagochtend bekend. Michelle de Jong is, zoals donderdag bekend werd, als enige positief getest. Voor de rijdster van Team Reggeborgh gaat hiermee een streep door het NK.

Er verschijnen bij deze Daikin NK Afstanden ruim tachtig langebaanschaatsers aan de start. Zij strijden om de nationale titels op alle individuele afstanden: 500 meter (twee ritten per rijder, de snelste telt), 1000 meter, 1500 meter, 3000/5000 meter en 5000/10.000 meter. Het programma en deelnemerslijsten vind je op deze speciale NK-pagina.
 
Alle deelnemers ondergaan vandaag of morgen, afhankelijk van de dag waarop zij voor het eerst in actie komen, nog een coronatest. De wedstrijden in Thialf worden afgewerkt zonder publiek, maar komen wel uitgebreid en grotendeels live op televisie bij NPO1. De beelden zijn sowieso live te volgen via NOS.nl en Schaatsen.nl.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan