Tickets
Shop
Nieuws 30 okt 2020

Ook Botman besmet met coronavirus

Michelle de Jong is positief getest op het coronavirus. De schaatsster van Team Reggeborgh had last van lichte verkoudheidsklachten en is daarom meteen apart van het team gebleven en getest. Een tweede test was opnieuw positief.

Foto : Soenar Chamid

"Ik voel me niet echt ziek en had deze uitslag ook niet aan zien komen. Ik heb geen koorts, maar ben wel verkouden", laat De Jong weten. De positieve coronatest betekent voor De Jong dat er een streep gaat door de Daikin NK Afstanden, die vrijdag beginnen in Heerenveen. Janno Botman en coach Desly Hill zijn uit voorzorg in zelfisolatie gegaan, zoals de protocollen voorschrijven. Zij zijn in nauw contact zijn geweest met De Jong. 

Begin deze maand testte Kjeld Nuis al positief op het coronavirus tijdens een trainingskamp in Inzell en ging de rest van de ploeg uit voorzorg tien dagen in zelfisolatie. Nuis verbleef bijna drie weken in quarantaine. Afgelopen vrijdag stond de tweevoudig olympisch kampioen voor het eerst weer op het ijs. Ondanks de mindere voorbereiding richt Nuis zijn pijlen nog altijd op de Daikin NK Afstanden. 

Update 30 oktober 19:23 uur:
Ook Janno Botman is positief getest. De sprinter verbleef sinds woensdag al in zelfisolatie in zijn appartement in Heerenveen, nadat zijn vriendin De Jong besmet bleek. "Zij werd dinsdag positief getest en zondag en maandag was zij nog bij mij. Woensdag zou ik eigenlijk nog trainen, maar werd ik naar huis gestuurd. We wilden geen risico nemen", vertelt hij in het Noordhollands Dagblad. Nu ze allebei besmet zijn met het coronavirus hoeven ze de tijd niet meer alleen te doden. "Nu Michelle en ik het allebei hebben, kunnen we hier net zo goed samen zijn."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan