Tickets
Shop
Nieuws 12 nov 2020

Papadakis en Cizeron slaan alle wedstrijden over tot WK

Viervoudig wereldkampioenen Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron zullen dit seizoen tot de WK in Stockholm in maart niet in actie komen op internationale wedstrijden. Het Franse ijsdanspaar, dat sinds 2014 traint in Montréal, wil het risico niet lopen dat ze niet meer terug kunnen naar Canada na competities in Europa.

Foto : International Skating Union

De zelfopgelegde competitiestop betekent dat Papadakis en Cizeron niet meedoen aan zowel de Franse nationale kampioenschappen in december als de Europese kampioenschappen in januari, die gepland staan ​​in Zagreb. Als ze in maart terugkeren naar het WK hebben ze veertien maanden geen internationale wedstrijden gehad. Het paar kwam voor het laatst in actie op de afgelopen EK, toen ze een verrassende nederlaag leden tegen de Russische Victoria Sinitsina en Nikita Katsalapov.

Het Franse duo was toegewezen aan de ISU Grand Prix in Grenoble, die deze week plaats zou vinden maar half oktober werd afgelast. Tegenover de Franse media zegt Cizeron - die in de zomer besmet raakte met het coronavirus en later herstelde - dat de mogelijkheid om bij terugkomst naar Canada niet opnieuw te worden toegelaten een factor was in de beslissing van het paar. "We wilden niet in Europa stranden, of van elkaar gescheiden te zijn."

Papadakis voegt toe: "Het lijkt ons het meest verstandig om direct te mikken op de WK, de belangrijkste wedstrijd van het seizoen." Onlangs lieten de wereldkampioenen wel een deel van nieuwe vrije dansroutine - een flamenco - zien in een online show georganiseerd door hun schaatsclub in Montréal. "We wilden niet langer gedesillusioneerd raken door geannuleerde wedstrijden", aldus Cizeron. "We concentreren ons liever op het trainen in Montréal tot aan de WK."

Nog voor de start van het nieuwe seizoen had tweevoudig en regerend olympisch kampioen Yuzuru Hanyu in de zomer al laten weten dat hij de Grand Prix zou overslaan uit vrees voor de verspreiding van het coronavirus. De 25-jarige Japanner heeft astma en wilde geen enkel risico lopen. Hij traint eveneens in Canada, maar verbleef op dat moment in Japan. Eind november staat de ISU Grand Prix - NHK Trophy op het programma in Osaka. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan