Tickets
Shop
Kort door de bocht 07 apr 2024

Nederlandse synchroonschaatsers op het WK, Skadi compleet

Foto : ISU

Nederlandse synchroonschaatsers zwepen publiek op tijdens WK
De synchroonschaatsers van Team Ice United hebben het wereldkampioenschap in Zagreb als zeventiende afgesloten. Het korte programma werkten ze af op het nummer Imagine van John Lennon, in een versie van Davina Michelle. Met hun elementen op het ijs wilden de schaatsers benadrukken dat liefde en omkijken naar elkaar van groot belang zijn in het leven. De dans werd gewaardeerd met een score van 49,35. In het vrije programma stond Brazilië centraal. Met de kleuren van de Braziliaanse vlag in hun outfits dansten de kunstschaatsers enthousiast over het ijs. De unieke cultuur en de diversiteit van het land werden gevierd. Dat werkte aanstekelijk, want het publiek deed enthousiast mee met het gezelschap. De jury vond het optreden 105,09 punten waard, wat de totaalscore bracht op 154,44. Hoewel het team eerder dit seizoen al hoger had gescoord in Dresden, kon het met tevredenheid terugkijken op het WK.

Les Suprêmes uit Canada pakte voor het derde jaar op rij de wereldtitel, voor het Amerikaanse Team Haydenettes en het Finse Team Helsinki Rockettes.

De volledige uitslag van het WK is hier terug te vinden. 

Lidia Tempert nieuwe aanwinst Skadi
De ploeg van Johnny Verbeek, voluit Skadi / P&G Safety / Mark Bouman Grondwerken, is compleet voor komende winter. Vanuit de beloftes is de 23-jarige Lidia Tempert aangetrokken. De schaatsster reed in dienst van Boltrics naar de achtste plaats in de Daikin Marathon Cup en pakte een zege op het tweede niveau. Eerder trok Skadi al Luna Jonkers, de winnares van het Open NK in 2022, aan. Met Sanne van Heel en Amber Siegers, die de formatie trouw blijven, kan het team opbouwen naar de winter. 

Alle transfers vind je in het transferoverzicht

Tempert tijdens haar zege in Den Haag afgelopen seizoen. | Foto : Neeke Smit

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan