De aanhoudende beperkingen om het coronavirus te beteugelen hebben ook in het nieuwe winterseizoen zijn uitwerking op het schaatsen. De Internationale Schaatsunie heeft besloten om alle wedstrijden van de Junior Grand Prix af te gelasten. Veel landen kunnen vanwege reisrestricties geen kunstrijders uitzenden en de beperkingen rondom de wedstrijden zijn een te grote last zijn voor de organisaties.

Een maand geleden voegde de ISU nog een extra wedstrijd aan het circuit toe, nadat de eerste twee wedstrijden in Slowakije en Canada door de lokale autoriteiten werden afgelast. Na de afgelasting van de wedstrijd in Yokohama bleef nog een reeks van vijf Grand Prix's over. Vorige week bevestigde de bond nog eens dat die wedstrijden op de kalender stonden. Nu gaat er een streep over de hele serie. 

Mocht de situatie tijdens het seizoen nog verbeteren, kan nog besloten worden om alsnog een internationale competitie voor junioren op te zetten. Geïnteresseerde landen zouden zelfs financieel door de ISU ondersteund kunnen worden bij de organisatie van de wedstrijden. 

Ook het doorgaan van andere internationale schaatswedstrijden is nog onzeker. Op 3 augustus komt de ISU Council weer bij elkaar om te beslissen over het lot van de seniorenwedstrijden in het kunstrijden. Uiterlijk 31 augustus wordt een besluit genomen over de eerste wereldbekerwedstrijden in het langebaanschaatsen en shorttrack. Vooralsnog is de eerste door de ISU georganiseerde wedstrijd de Grand Prix in Las Vegas, tussen 23 en 25 oktober. In september staan al wel enkele kleinere internationale wedstrijden op de kalender.