Schaatsen in de zomer is niet nieuw. IJshallen die in de zomermaanden op de vloer 'zomerijs' leggen zodat er ook tijdens de warme dagen geschaatst kan worden. Hieronder vind je een (voorlopig) overzicht welke ijsbanen opengaan en in welke periode.

Thialf
Het schaatshart van de wereld opent deze zomer bijna twee maanden lang haar deuren voor het zomerijs. Vanaf 22 juni tot en met 17 augustus 2019 is de ijstempel ieder weekend geopend voor recreanten. De precieze openingstijden vind je hier.

De Uithof
In Den Haag kan men van april tot september in de ijshockeyhal op zomerijs schaatsen. Alleen tussen 22 juli en 11 augustus is de baan geheel gesloten. Openingstijden en meer informatie vind je hier.

IJsbaan Twente
Ook in het oosten van het land kunnen liefhebbers de ijzers onderbinden. De ijsbaan in Enschede zal vier dagen open zijn voor recreanten. Op dinsdag 16 en 23 juli en donderdag 18 en 25 juli kan er tussen 19.30 en 21.30 uur voor slechts vijf euro geschaatst worden.

De Meent
Ook in Alkmaar is er (beperkt) de mogelijkheid om de conditie op peil te houden. De ijshal is woensdag en vrijdag van 11.00 uur tot 13.00 uur geopend voor senior schaatsliefhebbers. Meer informatie vind je hier

Glanerbrook
De ijsbaan in Geleen blijft de hele zomer geopend. Op het Limburgse ijs wordt bijna iedere dag wel tijd vrijgemaakt voor het publiek om te schaatsen. De openingstijden vind je hier

Vorig jaar openden ook Leisure World in Dronten en de Elfstedenhal in Leeuwarden de deuren, maar zij blijven dit jaar gesloten. De Jaap Edenbaan in Amsterdam komt de zomer door met een bijzonder stadsstrand.

Hebben we informatie gemist? Laat het ons weten door een mail te sturen naar redactie@schaatsen.nl