Tickets
Shop
Nieuws 05 aug 2020

Grand Prix-wedstrijden kunstrijden krijgen regionale opzet

Vanwege de 'aanhoudend kritieke ontwikkelingen' rond het coronavirus heeft de ISU besloten de Grand Prix-wedstrijden in het kunstrijden komend seizoen minder groots op te zetten. De zes organisatoren hebben een gezamenlijk voorstel ingediend om de wedstrijden een regionaal karakter te geven, welke de ISU heeft goedgekeurd.

Foto : International Skating Union

De wijziging houdt in dat in eerste instantie enkel schaatsers uit het gastland kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Het deelnemersveld kan vervolgens worden aangevuld met schaatsers die het land als vaste trainingsbasis gebruiken en schaatsers uit de omliggende landen, mits zij kunnen voldoen aan de op dat moment geldende reisbeperkingen. Over de finalewedstrijd in Beijing, dat ook als testevenement voor de Olympische Spelen van 2022 geldt, wordt op een later moment besloten. 

Eerder maakte de ISU al bekend dat de volledige Junior Grand Prix-reeks te vervallen komt. Deze serie zou in augustus beginnen en doorlopen tot half oktober. Daarna beginnen de Grand Prix's voor senioren. Naar aanleiding van de kalenderwijzigingen maakte de ISU al bekend komend seizoen geen wereldranglijst bij te gaan houden. 

Eind augustus komt de ISU-raad weer bij elkaar. Bij die gelegenheid zal besloten worden of de eerste World Cups in het langebaan en shorttrack van het nieuwe schaatsseizoen door zullen gaan als gepland. Voor de overige wereldbekers wordt dit uiterlijk tien weken van tevoren bepaald. Vooralsnog is de eerste wedstrijd op de internationale kalender de Nebelhorn Trophy in het Duitse Oberstdorf. Deze kunstrijdwedstrijd wordt verreden van 23 tot en met 27 september. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan