Tickets
Shop
Nieuws 02 mei 2020

Ploeg Anema klaar voor het nieuwe seizoen

Terwijl de gesprekken met hoofdsponsor easyJet nog in volle gang zijn, hoeft de langebaanploeg van Jillert Anema niet te vrezen dat het op zoek moet naar een nieuwe geldschieter. De sponsors van de marathonploeg van Anema hebben aangegeven te willen bijspringen in het geval dat easyJet de samenwerking vanwege de coronacrisis beëindigt.

Foto : Sander Chamid

De luchtvaartmaatschappij, die sinds de uitbraak van het coronavirus in zwaar weer verkeert, verlengde aan het begin van vorig seizoen de samenwerking met de langebaanploeg van Anema met de intentie om door te gaan tot de Winterspelen van 2022. Volgens teammanager Jos Vaessen stond er in de clausule van het 'langlopende contract' dat easyJet enkel bij bijzondere omstandigheden het contract zou kunnen ontbinden. "Vooralsnog hebben ze dat nog niet gedaan", stelt Vaessen hoopvol. Aan het eind van deze maand komen de partijen bij elkaar om te praten over de toekomst.

Mocht easyJet toch tot de conclusie komen dat het gezamenlijke avontuur ophoudt, dan zijn Royal A-ware, Interfarms en ZiuZ (de drie sponsoren van de marathonploeg van Anema) bereid om een deel van de kosten voor hun rekening te nemen. "We hebben hele mooie afspraken gemaakt, waardoor we toch het seizoen in kunnen", vertelt Vaessen trots. "Het was niet makkelijk om het in deze periode voor elkaar te krijgen, maar we hebben oplossingen gevonden en tevens een akkoord met de schaatsers gekregen. De contracten zijn allemaal rond."

De langebaanploeg bestaat het komende seizoen uit zeven mannen en zes vrouwen. Jorrit Bergsma, Arjan Stroetinga, Jordy Harink en Bob de Vries krijgen gezelschap van Crispijn Ariëns, Sjoerd den Hertog (beiden afkomstig van Team Okay Fashion & Jeans) en Victor Ramler (komt over van Team Port of Amsterdam/SKITS). Bij de vrouwen vormen Irene Schouten, Elisa Dul, Marijke Groenewoud, Carien Kleibeuker, Kelly Schouten en Maaike Verweij een team. De staf is hetzelfde gebleven, wat betekent dat Jillert Anema en Arjan Samplonius ook komend seizoen de trainers zijn.

Jillert Anema is tevreden met de huidige groep, al had hij er graag nog een paar rijders aan toegevoegd. "We hebben ons in een vroeg stadium gerealiseerd dat er vanwege het budget niet meer bij konden. Het werken met een kleinere selectie heeft zijn voor- en nadelen. Als je een betere rijder wil worden, zul je het lijf op een bepaalde systematische manier moe moeten maken. Dat finetunen kun je het beste in een kleine groep doen. Het nadeel is dat je wat minder exposure hebt. Hoe meer goede rijders je in een team hebt, hoe meer exposure je de sponsor kunt bieden."

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan. 
Bekijk hier het transferoverzicht marathon. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan