Tickets
Shop
Nieuws 25 mrt 2020

Team Reggeborgh gaat verder met De Jong en Vosté

Team Reggeborgh heeft de selectie voor het komende seizoen voor een groot deel rond. Naast de komst van Ireen Wüst en Femke Kok gaat de ploeg van Gerard van Velde ook de contracten met Michelle de Jong en Mathias Vosté voor minstens één jaar verlengen.

Foto : Soenar Chamid

Wüst en Kok rijden komend seizoen in ieder geval samen met Michelle de Jong. De 20-jarige Friezin heeft haar verbintenis met één seizoen verlengd met een optie voor nog een jaar. De Jong plaatste zich in haar eerste jaar bij de senioren meteen voor de World Cups 500 meter. In Minsk noteerde ze bij de openingswedstrijd met de negende plaats haar beste klassering. Het is nog onduidelijk of Jutta Leerdam en Vanessa Herzog, de andere vrouwen die afgelopen seizoen in het groen van Reggeborgh reden, aanblijven.

Naast de contractverlenging van De Jong zal ook Mathias Vosté een nieuwe verbintenis ondertekenen. De 25-jarige Belg ziet zich daarmee in ieder geval tot de Olympische Winterspelen van Peking verbonden aan de ploeg van Van Velde en Desly Hill. Of Koen Verweij, die dit seizoen een geslaagde rentree kende na er een jaar tussenuit te zijn geweest, verder gaat bij Team Reggeborgh, is nog niet bekend. Hij zal samen met zijn vriendin Leerdam de opties bekijken.

De mannenploeg is voor komend seizoen dus voor een groot deel ingevuld. Behalve Vosté zullen ook Dai Dai N'tab, Kai Verbij, Ronald Mulder en Janno Botman volgend seizoen in het groen te bewonderen zijn. Met Wesly Dijs en Mika van Essen is de ploeg nog in gesprek. Michel Mulder kondigde eerder al aan te stoppen met schaatsen. De 34-jarige Zwollenaar miste het 'echte vuur' om nog goede prestaties te kunnen leveren. 

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan