Tickets
Shop
Nieuws 05 mrt 2020

Ronald Mulder verlengt contract bij Team Reggeborgh

Ronald Mulder heeft zijn contract met Team Reggeborgh met een jaar verlengd met een optie voor nog een jaar. De 34-jarige sprinter is naar eigen zeggen nog lang niet klaar met de schaatssport. "Ik voel me nog heel fit en ik vind het spelletje nog veel te mooi om ermee te stoppen."

Foto : Sander Chamid

Mulder heeft niet zijn meest fortuinlijke seizoen achter de rug. Materiaalpech tijdens de KPN NK Afstanden zorgde ervoor dat zijn naam ontbrak op de startlijst van de WK Afstanden in Salt Lake City. Bij het KPN NK Sprint liet hij twee snelle ritten zien op de eerste dag, maar op de tweede dag ging hij op de 500 meter onderuit. "Meestal stond ik er wel op de momenten dat het moest, maar nu niet", zegt Mulder.

"Zonder daarbij zielig te willen doen, want in het begin was de vorm er ook niet. Net toen ik het idee had dat ik weer snelheid kreeg, ging het mis met mijn schaats." Natuurlijk wil hij komend jaar revanche nemen voor het mislukte seizoen. "Maar het is niet zo dat ik uit frustratie ga rijden. Ik wil gewoon weer goed rijden, maar dat wilde ik de jaren ervoor ook. Dus dat zal niet anders zijn", zegt de sprinter uit Zwolle.   

Terwijl Ronald nog zeker een jaar doorgaat, kondigde broer Michel afgelopen januari aan te stoppen met topsport. De 34-jarige sprinter gaf aan het 'echte vuur' niet meer te hebben. "Ik was heel goed de zomer uitgekomen en had zelf het idee: als het dit jaar niet lukt, weet ik echt niet meer wat ik dan moet proberen", zei Michel daar in januari over. 

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan