De Nederlandse regering heeft vanavond in een persconferentie laten weten de geldende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus verder aan te scherpen. Als gevolg van de extra maatregelen zullen evenementen tot 1 juni niet door kunnen gaan. Wat dit betekent voor het NK Baan/Weg, dat van 21 tot en met 23 mei gehouden zal worden, is nog onbekend.

Afgelopen week maakte de KNSB al bekend alle wedstrijden tot 1 mei op te schorten. Ook het NK Marathon, dat op 1 juni verreden zou worden, werd door de organisatie in Naaldwijk teruggegevenDe selectiecommissie inlineskaten van de KNSB buigt zich spoedig over de consequenties van deze maatregel voor de selectieprocedure voor de Europese en wereldkampioenschappen.

Ook later in het seizoen zijn al wedstrijden van de kalender geschrapt. Zo zal de slotwedstrijd in de Reggeborgh Marathon Inline Cup (de nieuwe naam voor de marathoncompetitie) in Otterlo niet doorgaan. Dit evenement stond gepland op zaterdag 18 juli 2020. "De huidige coronamaatregelen geven ons te weinig tijd en te weinig ruimte om het evenement goed voor te bereiden", meldt de organisatie. De Skeelerronde Otterlo kan ieder jaar rekenen op grote steun van lokale sponsoren en wil deze bedrijven in deze lastige tijden niet onnodig belasten. 

Ook internationale wedstrijden zijn afgelast of uitgesteld. De eerste vijf Europa Cups gaan niet door en ook de eerste twee World Inline Cups worden uitgesteld. De derde manche in Rennes is zelfs helemaal afgelast. De internationale bond World Skate heeft al aangekondigd dat het WK niet in juli maar in september op de kalender zal staan. Het EK vindt vooralsnog op de oorspronkelijk vastgelegde datum plaats, tussen 23 en 30 augustus. 

Later meer ...