Tickets
Shop
Nieuws 17 mrt 2020

WK Inlineskaten uitgesteld tot september

Het coronavirus houdt ook huis in Colombia, gastheer van het WK Inlineskaten deze zomer. Om die reden heeft World Skate, de internationale bond, vanavond naar buiten gebracht het wereldkampioenschap te verplaatsen naar september. Oorspronkelijk zou het toernooi gehouden worden van 25 juli tot en met 2 augustus.

Foto : Eline Hooghiemstra

De nieuwe datum die World Skate en de organisatie in kustplaats Cartagena hebben vastgelegd is 12 tot en met 19 september. Bij de vaststelling van de nieuwe datum is volgens World Skate rekening gehouden met de verdere internationale wedstrijdkalender. Zo is het toernooi exact twee weken later gepland dan het EK. Het Europese titeltoernooi vindt namelijk tussen 23 en 30 augustus plaats in het Portugese dorpje Canelas. 

"De gezondheid en veiligheid van onze atleten, medewerkers en gasten is topprioriteit bij World Skate", luidt de begeleidende tekst in het persbericht. "Na zorgvuldige afwegingen en in overleg met de organisatie en de lokale autoriteiten hebben we besloten het evenement uit te stellen in het kader van de grote onzekerheid en de steeds verdergaande reisbeperkingen."

World Inline Cup
Ook de eerste drie manches van de World Inline Cup die in mei verreden zouden worden, worden uitgesteld. Het gaat om de wedstrijden in Dijon (Frankrijk), Barranquilla (Colombia) en Rennes (Frankrijk). In samenspraak met de organisaties en rekening houdend met de overige wedstrijden op de kalender wordt gekeken naar mogelijke alternatieve data. Ook data na de finalewedstrijd van 27 september in Berlijn behoren tot de mogelijkheden. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan