Live
Shop
Nieuws 17 mrt 2020

Start inlineskateseizoen voorlopig uitgesteld tot mei

Als gevolg van de ontwikkelingen met het coronavirus heeft de KNSB besloten de start van het inlineskateseizoen voorlopig uit te stellen tot 1 mei. Alle wedstrijden, zowel nationaal als regionaal, zijn tot die datum afgelast.

Foto : Eline Hooghiemstra

Dit besluit gaat verder dan de reeds afgekondigde ban op sportactiviteiten tot 6 april. "We willen iedereen duidelijkheid bieden en sporters de kans geven om bij de eerste wedstrijden van het seizoen goed voorbereid aan de start te verschijnen", zegt technisch directeur Remy de Wit. Hij voerde vandaag overleg over de ontstane situatie met Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB, en René de Klein, voorzitter van de sectie inlineskaten.

Het was al bekend dat de eerste vijf Europa Cups van dit seizoen, inclusief die in Heerde (1 tot en met 3 mei), waren afgelast. Ook zijn alle clubtrainingen tot nader order opgeschort. Om rust en duidelijkheid te scheppen besloot het driemanschap tot de maatregel om alle wedstrijden tot 1 mei af te gelasten. "Gezien de omstandigheden met het coronavirus is dit de best denkbare oplossing", aldus De Wit. "Iedere topsporter heeft tijd nodig om zich serieus op wedstrijden voor te bereiden. Stel dat er vanaf 6 april weer mag worden gesport, dan heb je nog wel even tijd nodig om een representatieve competitie te organiseren. Vandaar dit besluit."

Op 12 april komen De Wit, Scheperkamp en De Klein opnieuw bijeen om de stand van zaken te bespreken. Dan wordt bekend of de opschorting tot 1 mei in stand blijft, of mogelijk verlengd wordt. "Maar laten we op die zaken nog niet vooruitlopen", zegt De Wit. De selectiecommissie inlineskaten van de KNSB buigt zich spoedig over de consequenties van deze maatregel voor de selectieprocedure voor de Europese en wereldkampioenschappen.

De WK zijn van 11 tot en met 18 juli in Colombia (Cartagena en Arjona), de EK vinden een maand later plaats in het Portugese Canelas, van 23 tot en met 30 augustus. Wedstrijdrijders kunnen zich op zijn vroegst vanaf 12 april inschrijven voor landelijke wedstrijden. Bij aanvang van de wedstrijden wordt bekend wat er gebeurt met reeds betaalde inschrijfgelden.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan