Tickets
Shop
Fans 12 mrt 2020

Hoe kan ik het schaatsen volgen deze week?

De wedstrijdkalender is wegens het coronavirus intussen aardig uitgekleed, maar toch zijn er nog een aantal wedstrijden die doorgang vinden.

Foto : Piet van Es

NK Schoonrijden (12 maart)
In Hoorn wordt vandaag het NK Schoonrijden verreden. Deze historische schaatsdiscipline draait om het maken van een sierlijke beweging. Er wordt solo en in paren gereden. Afwisselend rijden op de buitenkant en op de binnenkant van de schaats, soms met een stok, soms hand in hand. Heerlijk ontspannen schoonrijden, een lust voor het oog! Meer informatie is hier te vinden. 

WK Studenten (tot en met 13 maart)
In Amsterdam wordt de komende dagen nog gestreden om de wereldtitels in het studentenschaatsen. Donderdag wordt de 1000 meter en ploegenachtervolging verreden, vrijdag staat de mass start en de mixed team sprint op het programma. De wedstrijden zijn te volgen via de livestream op de Facebook-pagina van NHSport. Meer informatie vind je hier.

WK Synchroonschaatsen Junioren (13 en 14 maart)
Van 13 tot en met 14 maart zal het WK Junioren Synchronized Skating plaatsvinden in Nottingham, Groot-Brittannië. Tijdens deze editie zullen er meer dan 20 teams deelnemen. Namens Nederland doet Team Illuminettes mee, afkomstig uit Eindhoven. Vorig seizoen ging de wereldtitel naar Team Junost Junior uit Rusland. De wedstrijden zullen te bekijken zijn via een livestream. Meer informatie kun je hier vinden.

Coupe du Printemps (13 tot en met 15 maart)
De ISU Coupe du Printemps (Frans voor Lente Cup) is een jaarlijkse kunstschaatscompetitie wat dit jaar in Kochelscheuer, Luxemburg gehouden wordt. De competitie bestaat uit de disciplines mannen single, vrouwen single en paren van senior tot beloften. Er doen diverse Nederlandse kunstrijders mee. Meer informatie vind je hier.

De regiofinale shorttrack in Den Bosch, het WK Shorttrack in Seoul en het WK Kunstrijden in Montréal zijn afgelast.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan