Tickets
Shop
Nieuws 26 feb 2020

ISU blaast WK Shorttrack in Seoul af vanwege coronavirus

De WK Shorttrack in Seoul is opgeschort vanwege de uitbraak van het coronavirus in Zuid-Korea, dat maakt de internationale schaatsunie (ISU) vandaag bekend. Het is nog niet duidelijk waar en wanneer de wereldkampioenschappen, die van 13 tot en met 15 maart verreden zouden worden, nu gaan plaatsvinden.

Foto : International Skating Union

De Zuid-Koreaanse schaatsbond heeft de ISU op de hoogte gebracht dat de bevoegde autoriteiten van de hoofdstad Seoul opdracht hebben gegeven de ijsbaan van Mokdong te sluiten en alle geplande wedstrijden te annuleren. Dat geldt dus ook voor de WK Shorttrack. Naast China is Zuid-Korea een van de landen waar het virus op dit moment hard toeslaat. Er zijn inmiddels elf doden en bijna negenhonderd besmettingen.

"Het spijt ons zeer dat we deze maatregel hebben moeten treffen, maar we hadden geen keus", zo laat de ISU in een verklaring weten. "Er is te veel onzekerheid omtrent de verspreiding van het virus. Een andere locatie vinden is gezien de omstandigheden op dit moment heel lastig. Toch willen we vooralsnog niet uitsluiten dat het evenement op een later tijdstip wordt gehouden."

Snel duidelijkheid
De KNSB laat in een reactie weten begrip te hebben voor het besluit van de ISU om de WK Shorttrack in Seoul voorlopig af te blazen. "De gezondheid van sporters en stafleden gaat boven alles en wij willen niet dat die vanwege het coronavirus gevaar zou lopen. Omdat de ISU nog niet zegt of de WK uitgesteld dan wel verplaatst worden naar een ander land, is het voor ons team wel lastig daarop in te spelen. Wij hopen dan ook dat de ISU hierover zeer snel duidelijkheid geeft."

Bondscoach Jeroen Otter baalt dat de wereldkampioenschappen voorlopig niet doorgaan, maar heeft eveneens begrip voor de beslissing van de ISU. "Hier werken we het hele jaar naartoe. Dit is een klap in het gezicht van veel atleten. Maar dit speelt wel al een aantal weken in ons achterhoofd en we begrijpen het wel natuurlijk", zegt Otter tegenover de NOS.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan