Live
Shop
Nieuws 18 jun 2020

Duitse bond stelt partner van Pechstein aan als voorzitter

De Duitse schaatsbond heeft Matthias Grosse, de partner van Claudia Pechstein, aangesteld als waarnemend voorzitter van de DESG. Dat hebben bestuursleden Uwe Rietzke en Dieter Wallisch donderdagmiddag bekendgemaakt. Grosse (52) zal in ieder geval tot september de leiding hebben.

Foto : Soenar Chamid

Na het ontslag van Stefanie Teeuwen in november 2019 als president was de functie nog niet vervuld. Afgelopen maart zou er tijdens de algemene ledenvergadering een stemming hebben moeten plaatsvinden, maar deze ging vanwege de corona-uitbraak niet door. Het besluit wordt daarom uitgesteld tot 19 september als de volgende gewone algemene vergadering op het programma staat. Grosse zal tot die tijd als waarnemend president optreden.

Het Duitse schaatsen verkeert al tijden in slecht weer en ook op het ijs zijn de prestaties niet om over naar huis te schrijven. Erik Bouwman, sinds twee jaar de bondscoach van de Duitse nationale selectie, kreeg het afgelopen seizoen zelfs aan de stok met veterane Pechstein. De Nederlander zou bovendien geen voorstander zijn van Grosse als voorzitter. Wanneer hij zou worden aangesteld, zou dat volgens hem 'grote gevolgen' gaan hebben.

Wat die gevolgen zijn, zal de toekomst moeten uitwijzen, maar Matthias Grosse kijkt alvast uit naar zijn nieuwe, tijdelijke baan: "Ik heb er alle vertrouwen in dat ik, met behulp van mijn netwerk, de DESG samen met de verantwoordelijke mensen van de verenigingen naar een veilige en succesvolle toekomst kan leiden."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan