Tickets
Shop
Nieuws 12 apr 2020

Duitse schaatssoap sleept zich ook tijdens coronacrisis voort

De Duitse schaatsbond zal het nog iets langer zonder nieuwe president moeten doen. Op 28 maart had een stemming op een buitengewone algemene vergadering uitsluitsel moeten geven, maar vanwege de coronacrisis is die afgelast. Interim-voorzitter Uwe Rietzke moet de gespleten bond in ieder geval tot en met september leiden.

Foto : Soenar Chamid

Er woedt namelijk een felle strijd tussen onder meer bondscoach Erik Bouwman aan de ene kant en Claudia Pechstein en haar partner Matthias Grosse (foto) aan de andere. Pechstein kan zich niet vinden in de manier waarop het schaatsen in Duitsland wordt geleid. Op de afgelopen twee Olympische Spelen wist het land geen enkele medaille te veroveren, nadat het in de jaren voordien zeker bij de vrouwen tot de top van de wereld behoorde. Om het tij te keren heeft Grosse zich kandidaat gesteld voor het presidentschap van de bond. 

De tegenkandidaat van Grosse is de relatief onbekende Michael Kurz. Hij heeft de steun van onder meer Bouwman, die in februari liet optekenen dat 'het grote gevolgen zou hebben als Grosse wordt benoemd'. Volgens de 47-jarige trainer zou Pechstein enkel in zichzelf zijn geïnteresseerd. Intussen hopen de problemen in het Duitse schaatsen zich op. De bond komt enkele tonnen tekort op de begroting, de ruzies smeulen voort en de prestaties op het ijs zijn ook nog niet om over naar huis te schrijven. Daarnaast zou ook nog een taskforce opgezet moeten worden om de verenigingsstructuur en de communicatie vanuit de bond te moeten verbeteren.

Grosse heeft in zijn sollicitatie aangegeven de bond te willen redden en daarbij met meerdere tonnen aan sponsorgeld over de brug te kunnen komen, op voorwaarde dat hij president wordt. Crisismanager Rietzke is echter sceptisch en ziet meer in langetermijncontracten die niet gekoppeld zijn aan een persoon.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan