Tickets
Shop
Nieuws 29 feb 2020

Bouwman: 'Pechstein is alleen in zichzelf geïnteresseerd'

Foto : Soenar Chamid

Waar het half december weer even koek en ei leek, is het alweer hommeles binnen de Duitse schaatsploeg. Erik Bouwman, sinds twee jaar bondscoach van de nationale selectie, heeft geen goed woord over voor de houding van de inmiddels 48-jarige Claudia Pechstein. "Iedereen rond het nationale team moet kotsen van haar overdreven vriendelijkheid richting de buitenwereld. Maar wij weten dat er een kwaadaardige dubbele agenda achter dat masker zit", meldt hij de Telegraaf.

Pechstein kan zich niet vinden in het beleid van de Duitse schaatsbond waarmee na de Olympische Spelen van 2014 begonnen is. Het land won immers geen enkele schaatsmedaille in Sotsji en vier jaar later was het in Pyeongchang hetzelfde liedje. Pechstein houdt zich onderhand stellig vast aan trainingsmethoden die in de jaren '90 van de vorige eeuw succesvol waren. "'Er is constant vernieuwing en ontwikkeling in het schaatsen. Als je daar niet in meegaat, ga je het keihard verliezen. Dat is wat er in Duitsland is gebeurd. We zijn nu een ontwikkelingsland", aldus Bouwman.

Daarnaast speelt er nog een kwestie bij de Duitse bond: de vijfvoudig olympisch kampioene zou zich er namelijk al maandenlang hard voor maken om haar levenspartner Matthias Grosse op de stoel van de president van de schaatsbond te krijgen. "Het zou de meest onprofessionele grap zijn die ik ooit heb meegemaakt in de topsport. Pechstein is alleen in zichzelf geïnteresseerd en heeft nooit iets gedaan in het algemeen belang. Het zou grote gevolgen hebben als Grosse wordt benoemd."

Grosse laat in een reactie weten dat Bouwman onwaarheden verkondigd: "De woorden van Bouwman over Claudia zijn walgelijk en kwaadaardig, maar ook gemakkelijk te weerleggen. Claudia is al dertig jaar succesvol. Niemand kan dat doen zonder een teamspeler te zijn. Iemand die een dag voor het WK publiekelijk de meest succesvolle sporter van het land in diskrediet brengt is niet in staat een team te leiden."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan