Tickets
Shop
Nieuws 30 jan 2020

Hoe kan ik het schaatsen dit weekend volgen?

Na een weekend vol schaatswedstrijden is de rust iets wedergekeerd, maar ook dit weekend staan er een paar fraaie wedstrijden op het programma. Met het WK Shorttrack voor junioren en het NK allround & afstanden voor junioren zijn er wederom genoeg wedstrijden om naar uit te kijken.

Foto : Soenar Chamid

ISU WK Junioren Shorttrack (31 januari t/m 2 februari)
In Bormio vindt komend weekend het WK Shorttrack voor junioren plaats. Nederland is met vier heren en vier dames vertegenwoordigd. Vrijdag begint het kwalificatietoernooi en zaterdag en zondag staan de finalerondes op het programma. Voor het volledige programma, de livestream en de uitslagen kun je op deze pagina terecht.

NK Junioren A/B/C Allround, Afstanden & Mass start (1 en 2 februari)
Tijdens dit gecombineerde toernooi in Enschede strijden de junioren A, B en C van 1 tot en met 2 februari om zowel de nationale afstandstitels als om de allroundtitels. Het NK is tevens het laatste selectiemoment voor de Junior World Cup-finals in Minsk en het WK Junioren in Tomaszow Maszowiecki. Voor meer informatie kun je hier terecht.

ISU Four Continents Speed Skating Championships
In Milwaukee komen de langebaanschaatsers uit vier werelddelen (Oceanië, Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika) bij elkaar om te strijden om de titels. Het toernooi is een soort tegenhanger van het EK, waar de Europeanen elk jaar om de Europese titels strijden. Meer informatie over deze wedstrijd vind je hier; de wedstrijd is live te volgen via deze livestream.

Kunstschaatsen
Komend weekend vinden er ook een tweetal kunstrijdwedstrijden plaats. In Leeuwarden staat de Mata Hari Trofee op het programma en in Tilburg de Willem II Bokaal. Verder wordt er dit weekend in Rouen de French Cup Synchronized Skating als onderdeel van de ISU Challenger Series for Synchronized Skating verreden. Het is tevens ook een selectiewedstrijd voor het WK Synchroonschaatsen.

Klik hier voor de volledige kalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan