Tickets
Shop
Nieuws 25 jan 2020

Blokhuijsen tegen Bosker in slotrit 1500 meter

Dag één van het KPN NK Allround & Sprint zit erop en de klassementen beginnen vorm te krijgen. Zondag gaat het sprinttoernooi in Thialf verder met de 500 meter en 1000 meter. Het allroundtoernooi vervolgt met de 1500 meter, 5000 meter vrouwen en 10.000 meter mannen. Wie treft wie? Bekijk het hieronder.

Foto : Sander Chamid

Allround
Dag twee van het KPN NK Allround wordt zondag afgetrapt door Eline Janse, die solo van start mag op de 1500 meter. De eerste kanshebbers betreden het ijs vanaf rit acht. Reina Anema rijdt dan tegen Roza Blokker. In rit negen rijden Joy Beune en regerend kampioene Carlijn Achtereekte tegen elkaar. De slotrit wordt geracet tussen Antoinette de Jong, koploper in het klassement, en Melissa Wijfje. De top acht van het klassement na de 1500 meter plaatst zich voor de laatste afstand: de vijf kilometer. 

Op de 1500 meter mannen treffen Chris Huizinga en Lex Dijkstra elkaar in rit zeven. De winnaar van de 500 meter, Thomas Geerdinck, betreedt in rit acht het ijs tegen regerend kampioen Douwe de Vries. Jan Blokhuijsen, koploper in het klassement, rijdt in de slotrit tegen Marcel Bosker. Ook bij de mannen plaatst de top acht van het klassement na de 1500 meter zich voor de laatste afstand. Bij de mannen is dit de tien kilometer

Sprint
Tijdens de tweede vijfhonderd meter voor de sprinters rijdt Janine Smit in rit acht tegen Ireen Wüst. Anice Das vervolgt in de een-na-laatste rit tegen de nummer twee van het klassement, Jorien ter Mors. Letitia de Jong, koploper in het klassement, racet in de slotrit tegen Sanneke de Neeling.

Bij de mannen rijdt Hein Otterspeer de eerste rit zonder tegenstander, hij werd gisteren gediskwalificeerd na tweemaal een valse start. De eerste kanshebbers voor het podium vervolgen de sprintvierkamp vanaf rit acht: Gijs Esders tegen Tijmen Snel. In rit negen rijdt Jesper Hospes tegen Kjeld Nuis, de nummer twee van het klassement. De slotrit gaat tussen koploper Ronald Mulder en Lennart Velema. De startlijsten voor de 1000 meter vrouwen en de 1000 meter mannen volgen ná de tweede vijfhonderd meter. 

Klik hier voor de volledige startlijsten.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan