Tickets
Shop
Nieuws 21 apr 2020

N'tab en Verbij stappen over naar Team Jumbo-Visma

In navolging van Dai Dai N'tab heeft Team Jumbo-Visma ook Kai Verbij aan zich weten te verbinden. De voormalig wereldkampioen op de 1000 meter komt net als N'tab over van Team Reggeborgh en tekent eveneens een contract voor twee jaar bij de ploeg van coach Jac Orie.

Foto : Soenar Chamid

Verbij kreeg de afgelopen week een 'unieke mogelijkheid'  om een keuze te maken tussen de twee topploegen in het Nederlandse schaatsen. "Dat was geen gemakkelijke keuze omdat mijn huidige team erg goed voor mij is geweest de afgelopen jaren", aldus Verbij, die in 2019 wereldkampioen werd op de 1000 meter. Afgelopen seizoen bemachtigde hij op de 1000 meter een bronzen plak bij de EK Afstanden in Thialf.

"Ik sta op een belangrijk punt in mijn carrière en wil graag nog meer leren en winnen. Ik denk daarom dat dit de beste keuze is voor mijn persoonlijke en sportieve ontwikkeling om de stap juist nu te maken, twee jaar voor de Olympische Spelen. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Jac en mijn toekomstige ploeggenoten." Eén van die ploeggenoten is zijn boezemvriend Thomas Krol, die de afgelopen twee seizoenen bij Orie flinke progressie maakte.

N'tab: 'Komende twee jaar zijn belangrijk'
Ook N'tab, wiens contract bij Team Reggeborgh nog tot en met 2022 liep, kijkt uit naar de samenwerking met Orie. "De komende twee jaar zijn erg belangrijk voor mijn carrière. Ik wil er alles aan doen om daar het maximale uit te halen", aldus N'tab. "Ik ben erg benieuwd naar de samenwerking met Jac en de andere teamleden. Ik heb het gevoel dat deze overstap mij verder gaat helpen in mijn ontwikkeling tot een absolute topsprinter. De komende jaren zullen dat uitwijzen."

Coach Jac Orie reageert verheugd op de komst van beide sprinters. "Ik vind het geweldig dat we na Dai Dai ook Kai aan onze ploeg hebben weten te binden. Samen met Hein (Otterspeer, red.), Thomas (Krol, red.) en Dai Dai beschikken we ook volgend seizoen weer over een ijzersterke sprinttak, waarmee we op zowel nationaal als internationaal niveau kunnen meestrijden om de prijzen. Ik ben ervan overtuigd dat in beide schaatsers veel rek zit."

N'tab en Verbij zijn de tweede en derde aanwinst voor Jumbo-Visma. Eerder versterkte de ploeg van Jac Orie zich al met Marcel Bosker. De ploeg nam onlangs afscheid van Kjeld Nuis, die voor drie seizoenen tekende bij Team Reggeborgh. Daarnaast besloten Douwe de Vries en Jan Smeekens hun carrière te beëindigen.

Klik hier voor het transferoverzicht langebaan. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan