Tickets
Shop
Nieuws 15 apr 2020

Nuis maakt verrassende move naar Team Reggeborgh

Een verrassende transfer in de schaatswereld. Kjeld Nuis heeft Team Jumbo-Visma per direct verlaten en schaatst de komende seizoenen voor Team Reggeborgh. De tweevoudig olympisch kampioen en meervoudig wereldkampioen heeft een contract getekend voor drie jaar.

Foto : Soenar Chamid

De 30-jarige Zuid-Hollander schaatste de afgelopen tien jaar onder de hoede van trainer Jac Orie en boekte daar vele successen. Toch maakt de kersverse wereldkampioen op de 1500 meter de overstap naar Team Reggeborgh. "Ik ben toe aan een nieuwe trainingsimpuls en die denk ik bij Gerard van Velde en zijn team te vinden. Na tien jaar is het tijd voor nieuwe uitdagingen", aldus Nuis, die afgelopen oktober zijn verbintenis bij Jumbo-Visma nog met drie jaar verlengde.

Bij Team Reggeborgh wordt Nuis ploeggenoot van onder meer Ronald Mulder, Kai Verbij en Dai Dai N'tab. De laatste twee zouden echter een aanbieding van Team Jumbo-Visma op zak hebben, maar hebben nog geen keus gemaakt waar ze volgend seizoen gaan schaatsen. Voor Nuis telt de komende twee jaar één ding en dat is zo goed mogelijk aan de start verschijnen bij de Olympische Spelen. "Ik ga voor olympisch goud in Peking."

De geboren Leidenaar heeft een contract voor drie jaar getekend en dat betekent dat hij tot het seizoen 2022/2023 voor Reggeborgh zal schaatsen. De investeringsmaatschappij uit Rijssen geeft daarmee aan ook na de Olympische Spelen van 2022 door te gaan met het sponsoren van het schaatsteam van Gerard van Velde. Reggeborgh stapte in 2018 in het schaatsen toen Van Velde en zijn sprintteam na het stoppen van Plantina zonder sponsor zaten. 

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan