Tickets
Shop
Nieuws 28 apr 2020

Esders tekent tweejarig contract bij Team Reggeborgh

Gijs Esders verruilt RTC Noord/Fryslân voor Team Reggeborgh. Hij heeft een contract voor twee jaar getekend bij de ploeg van Gerard van Velde.

"Eindelijk", lacht de sprinter uit Diepenveen. "Het is bijzonder dat ik op mijn 27e mijn eerste echte contract bij een professionele schaatsploeg krijg. Ik ben er heel blij mee. Het laat zien dat mijn volharding heeft gewerkt. Ik ben Gewest Friesland ook erg dankbaar voor de afgelopen vijf jaar. Maar ik ben nog niet klaar, er zit zeker nog progressie in." Esders werd afgelopen seizoen derde op het KPN NK Sprint in Heerenveen en dook vorig jaar voor het eerst onder de 35 seconden op de 500 meter.

Bij Team Reggeborgh komt Esders onder de hoede van Van Velde en wordt hij ploeggenoot van onder anderen Kjeld Nuis en Ronald Mulder. "Ik heb alle vertrouwen in Van Velde en ook in de ploeg eromheen. Ik denk dat zij als een katalysator kunnen werken voor mijn prestaties. Ook schaats-technisch kunnen we een goede match vormen."

Esders is blij dat hij een contract voor twee jaar heeft kunnen tekenen. "Dat is rustgevend en goed om nu al te weten dat we twee jaar door kunnen bouwen in aanloop naar de Olympische Spelen", aldus de sprinter, die maar één doel heeft voor de Spelen in Peking in 2022 en dat is goud winnen op de 1000 meter. "De 1000 meter is de mooiste afstand die er is en het is de afstand die mij het beste ligt."

Klik hier voor het transferoverzicht langebaan. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan