Tickets
Shop
Nieuws 16 apr 2020

Eerste editie Amsterdam Inline Marathon uitgesteld naar 2021

In navolging van vele sportevenementen wordt ook de eerste editie van de Amsterdam Inline Marathon uitgesteld. De wedstrijd, die oorspronkelijk op zondag 30 augustus verreden zou worden, zal in 2021 opnieuw in de wedstrijdkalender worden opgenomen.

Foto : Eline Hooghiemstra

"Het dubbele risico dat het niet door kan gaan vanwege externe invloeden zoals de intelligente lockdown waar we in zitten maakt het voor ons een onverantwoord risico", aldus organisator Stefan Kraft van Ermel. "Dat betreuren we oprecht en daarom zetten we het voor 2021 direct op de agenda en zullen daarvoor al dit jaar een organisatie gaan inrichten." Het Amsterdamse evenement is een initiatief van oud-inlineskater, -marathonschaatser en voormalig teammanager Guus Heijnen

Hoewel de skeelermarathon niet in de landelijke competitie werd opgenomen voor het zomerseizoen 2020, hebben de KNSB en de organisatie de ambitie uitgesproken om het evenement te laten uitgroeien tot een wedstrijd van internationale allure. "Het geeft de sport in Nederland een smoel en geeft ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld een etappe voor de World Inline Cup", zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten bij de KNSB. 

Wanneer de eerste editie van de marathon nu gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Het beoogde parcours van vijf kilometer bevindt zich in Amsterdam Noord. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan