Tickets
Shop
Nieuws 29 nov 2017

Guus Heijnen schreef roman 'Schaatskunst'

Alex is professioneel marathonschaatser en succesvol in de ogen van iedereen om hem heen. Zijn liefde voor de sport is groot, maar soms knaagt er iets. Is er niet meer in het leven? Op een onverwachte plek ontmoet hij Bettine, een knappe studente filosofie. Samen raken ze verzeild in een bijzonder kunstproject. De gebeurtenissen die volgen zetten zijn leven op z’n kop.

Het zijn de ingrediënten van de schaatsroman 'Schaatskunst', geschreven door Guus Heijnen, in de marathonwereld beter bekend als teammanager van de ploeg Port of Amsterdam/SKITS. Autografisch is het boek niet. Daarin is Heijnen duidelijk. Daarvoor staat de hoofdpersoon in het boek, Alex, te ver af van hemzelf.

"Ik heb ooit een paar jaar in het 6-Banentoernooi geschaatst, met als hoogtepunt een tweede plaats in Den Haag. En als inlineskater heb ik een jaar in het A-peloton gereden, maar dat bleek te hoog gegrepen", aldus Heijnen. Maar in zijn boek Schaatskunst komen wel zijn interesses terug. Uiteraard marathonschaatsen, maar ook filosofie en kunst. 

Het idee voor het boek ontstond vorig jaar. Toen hij vervolgens in de trein zat op weg naar de Weissensee is hij op zijn laptop gaan tikken en stond het verhaal al snel. Hij verwerkte eigen indrukken in het boek, met name uit de schaatswereld. "Als ik de laatste tien jaar niet in het hele circus van het marathonschaatsen had rondgelopen, had ik dit boek niet kunnen schrijven", benadrukt Heijnen. Het is een boek geworden met een bijzonder verhaal, leuk om te lezen op de lange winteravonden.

Het boek is te bestellen op www.sportenbeleving.nl of Bol.com; softcover € 12,50; hardcover € 15,-.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan