De Nederlandse winter wil maar niet echt van de grond komen en dus kijken veel mensen alweer uit naar de zomer. Zo ook de Sectie Inlineskaten bij de KNSB, die in een bijna compleet nieuwe samenstelling met veel enthousiasme heeft gesleuteld aan de nieuwe kalender. Die kalender belooft goedgevuld te zijn, met na een minder 2019 een compleet vernieuwde marathonkalender.

Sectievoorzitter René de Klein is enthousiast over de ontwikkelingen van de afgelopen maanden. "De sectie is bijna helemaal vernieuwd, met veel nieuwe mensen. Vanuit de rijders is Gary Hekman betrokken en er is een nieuwe disciplinemanager. Dat allemaal heeft heel veel nieuwe energie en krachten gegeven", vertelt hij.

De kalender die de nieuwe sectie heeft samengesteld biedt met name voor de marathonliefhebber veel moois. Naast tien KNSB competitiewedstrijden op de baan zal als het meezit ongeveer eenzelfde aantal marathonwedstrijden worden georganiseerd. Ook de opzet van de marathons wordt enigszins veranderd. "Op de dag van de marathon kan nu voorafgaand ook de regiocompetitie aansluiten", aldus De Klein. "Zo kunnen we er een langer evenement van maken. Het publiek en de sponsoren krijgen daarmee een beter programma met meer rijders en meer vulling."

"Wat betreft de marathons hebben we een slecht jaar achter de rug", erkent ook De Klein. "We hadden zes wedstrijden gepland, waarvan twee organisaties helaas moesten afzeggen. En van de overige wedstrijden vielen er ook nog eens twee in het water. Daar was niemand gelukkig mee. Dit jaar hopen we het tegenovergestelde te kunnen bewerkstelligen."

Met ongeveer tien geplande KNSB Marathon Cups, een aantal losse wedstrijden en het NK lijkt het wat dat betreft wel goed te komen. Met het oog op de toekomst worden ook de mogelijkheden verkend om een marathon in Amsterdam te organiseren. Die wedstrijd zou de komende jaren kunnen uitgroeien tot een groter evenement. De volledige kalender hoopt De Klein uiterlijk volgende week te kunnen presenteren.

Door Sjors Leek - Laatste update op 21 jan om 13:55