Net als twee weken eerder zullen Sven Kramer en Patrick Roest het op de 5 kilometer tegen elkaar moeten opnemen. Dat heeft de loting donderdagavond duidelijk gemaakt. De rijders van Team Jumbo-Visma treffen elkaar tijdens de eerste World Cup in Minsk.

Kramer en Roest komen in rit 7 in actie. De laatste rit, rit 8, gaat tussen Sverre Lunde Pedersen en Danilla Semerikov. Twee weken geleden troffen Kramer en Roest elkaar ook al op de 5 kilometer tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi (WCKT). Toen moest Kramer zijn meerdere erkennen in zijn jongere teamgenoot, die dicht in de buurt kwam van het baanrecord. Kramer was op zijn beurt allang blij dat hij kon deelnemen aan het toernooi na het fietsongeluk in Inzell begin oktober. 

Naast Kramer en Roest staat ook Jorrit Bergsma aan de start van de 5 kilometer. De Friese stayer neemt het in rit 5 op tegen Patrick Beckert. Ted Jan Bloemen, de wereldrecordhouder op deze afstand, start in rit 6 tegen Alexander Rumyantsev. De overige twee Nederlanders, Marcel Bosker en Douwe de Vries, komen eerder op de dag in de B-groep in actie. Zij startten als laatste kwartet. 

Net als bij de mannen zien we bij de vrouwen ook een Nederlands onderonsje. Sterker nog, een Jumbo-Visma-onderonsje. Antoinette de Jong en Carlijn Achtereekte strijden tegen elkaar op de 3 kilometer in de vijfde rit. Esmee Visser is een rit later aan de beurt tegen Isabelle Weidemann. Reina Anema, de verrassing van het WCKT, mag al als tweede tegen Francesca Lollobrigida. Melissa Wijfje, de vijfde Nederlandse, rijdt eerder op de dag in de B-groep.

De teamsprintteams trappen de World Cup in Minsk af. De Nederlandse teams komen als laatste aan de beurt. De mannen nemen het op tegen Noorwegen en de vrouwen tegen Rusland. 

Bekijk hier de volledige loting.