Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 08 dec 2019

Krol in slotrit 1500 meter, Wüst treft Kodaira

Ireen Wüst is bij de loting van de 1500 meter gekoppeld aan Nao Kodaira. De vijfvoudig olympisch kampioene treft daarmee de olympisch kampioene op de 500 meter. Thomas Krol komt bij de mannen in de laatste rit van de 1500 meter in actie.

Foto : Soenar Chamid

Krol, die zaterdag de 1000 meter won en in Tomaszow Mazowiecki de laatste 1500 meter op zijn naam schreef, treft in de laatste rit Antoine Gélinas-Beaulieu. Patrick Roest, die zaterdag op zijn verjaardag de 10 kilometer won na een knotsgek duel met Jorrit Bergsma, is een rit eerder aan de beurt tegen Min-Seok Kim. Kjeld Nuis krijgt in rit acht met Zhongyan Ning de gewenste tegenstander.

Twee weken geleden baalde Nuis nog dat hij geen gangmaker had tijdens zijn 1500 meter, terwijl Krol dankbaar gebruik kon maken van de jonge Ning. Nuis erkende stiekem een beetje jaloers te zijn op Krol, die volgens hem de overwinning nergens had gestolen. Nuis krijgt in Nur-Sultan dus de kans om te laten zien dat hij met een gangmaker als Ning wel kan winnen. De inmiddels herstelde Marcel Bosker treft in rit zes Livio Wenger.

Bij de vrouwen sluiten Elizaveta Kazelina en Brittany Bowe de 1500 meter af. Ireen Wüst, de winnares van de eerste twee World Cups over 1500 meter, neemt in de achtste rit op tegen Nao Kodaira. Reina Anema treft in rit twee Yuna Onodera, Antoinette de Jong rijdt in rit zeven tegen Noemi Bonazza en Melissa Wijfje is in de voorlaatste rit aan de beurt tegen Evgeniia Lalenkova. Jorien ter Mors meldde zich zondagochtend uit voorzorg af.

De Nederlandse ploegenachtervolgingsteams mogen allebei als laatste van start. De vrouwen treffen in de slotrit de Russische dames, die in Polen de eerste team pursuit wisten te winnen. De mannen treffen in de laatste rit de Japanners. In Polen zegevierden Marcel Bosker, Patrick Roest en Douwe de Vries dankzij een nieuwe strategie op dit onderdeel. 

Bekijk hier de volledige loting.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan