Tickets
Shop
Nieuws 07 dec 2019

Duel tussen Roest en Bergsma op 10 kilometer

Op de tweede dag van de World Cup in Nur-Sultan heeft de loting twee Nederlandse kanshebbers aan elkaar gekoppeld. Wereldkampioen Jorrit Bergsma neemt het in de voorlaatste rit van de 10 kilometer op tegen vice-wereldkampioen Patrick Roest.

Foto : Soenar Chamid

Marcel Bosker, de winnaar van de laatste World Cup over tien kilometer, neemt het in de laatste rit op tegen Denis Yuskov. De Rus zal zich voor het eerst sinds jaren weer laten zien op de langste afstand. Olympisch kampioen Ted-Jan Bloemen, die tevens het wereldrecord op deze afstand in het bezit heeft, rijdt in rit twee tegen de Duitser Patrick Beckert.

Bij de 1000 meter komt de niet geheel fitte Kjeld Nuis als laatste in actie tegen de Zuid-Koreaan Jin-Su Kim. Een rit eerder treft Thomas Krol, die in Minsk de eerste 1000 meter wist te winnen, Zhongyan Ning. Krol kwam de Chinees in Tomaszow Mazowiecki ook al tegen, maar toen op de 1500 meter. Kai Verbij rijdt in rit acht tegen de winnaar van de 500 meter, Viktor Mushtakov; Dai Dai N'tab rijdt in rit zeven tegen Laurent Dubreuil.

De eerste wedstrijd in de A-groep begint vandaag om 13.00 uur Nederlandse tijd. Dan is het de beurt aan de vrouwen op de 500 meter. De gepromoveerde Vanessa Herzog bijt het spits af tegen de eveneens gepromoveerde Jorien ter Mors. Sanneke de Neeling, Michelle de Jong en Jutta Leerdam komen achtereenvolgens in rit vijf, zes en zeven in actie. De voorlaatste rit tussen Nao Kodaira en Brittany Bowe is misschien wel de interessantste rit. 

Bekijk hier de volledige loting.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan