Tickets
Shop
Nieuws 30 aug 2019

Thuisrijder Fernandez pakt Europese titel op 100 meter

In het skatepark van Pamplona is vandaag het wegtoernooi van het EK Inlineskaten van start gegaan. Op het verbrede parcours werden als eerste de finales van de 100 meter verreden. Ioseba Fernandez zegevierde voor zijn thuispubliek en Linda Rossi verraste bij de vrouwen.

Foto : EuroPamplona

Door het ontbreken van de Duitser Simon Albrecht was er voor het eerst in vier jaar een andere Europees kampioen. In de finale nam Ioseba Fernandez het op tegen zijn landgenoot Jonathan Galar en Ron Pucklitzsch uit Duitsland. Net als in de series en halve finale dook de winnaar als enige man onder de tien seconden. Fernandez klokte 9,971 en bleef daarmee voor Galar (10,044). Pucklitzsch werd derde in een tijd van 10,316. Rémon Kwant kwam net tekort voor een plaats in de halve finales. Hij werd uiteindelijk elfde.

Bij de vrouwen wist Moniek Klijnstra wel door te dringen tot de volgende ronde. In de halve finales trof ze latere winnares Linda Rossi en Klijnstra werd vijfde in de rangschikking. De strijd om de Europese titel ging vervolgens tussen Rossi en de Belgische Sandrine Tas en Stien Vanhoutte. Met een schreeuw van geluk passeerde de Italiaanse als eerste de finish in een tijd van 10,977, voor Tas (11,062) en Vanhoutte (11,143). 

Junioren Marit van Beijnum en Jeroen de Kroon kwalificeerden zich als vijfde en achtste voor de halve finales. Bij de vrouwen werd Van Beijnum nipt geklopt op de streep en moest genoegen nemen met een vierde plaats. In de finale werd het een close finish tussen de Italiaanse Asja Varani en Almudena Blanco uit Spanje (11,107 om 11,111). Het brons ging naar Nerea Langa (11,313). Bij de mannen kon De Kroon lang bijblijven, maar redde het niet. De titel werd veroverd door Iván Galar, met een tijd van 10,126 versloeg hij net zijn landgenoot Nil Llop (10,139) en de Fransman Enzo Darnal (10,546).

Bij de jeugd drongen Lataesha Narain en Gijs Kamp door tot de halve finales. Met een sterke start wist Narain zich goed te weren bij de meisjes, maar het was niet genoeg voor een plek in de finale. Luisa González pakte het goud, voor Ilaria Carrer en Alessia Pagnanello uit Italië. Bij de jongens werd Kamp vierde in de series, in de halve finale moest hij het afleggen. In de finale maakte de Belg Robbe Beelen een valse start, om er vervolgens met de titel vandoor te gaan. Hij klopte Clément Royer uit Frankrijk en de Spanjaard Izan de Pablos. 

Klik hier voor de volledige uitslagen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan