Tickets
Shop
Nieuws 29 aug 2019

Hoe kan ik de wedstrijden dit weekend allemaal volgen?

Het EK Inlineskaten in Pamplona is inmiddels halverwege en gaat vanaf vrijdag verder. Ook in Nederland staan er enkele skeelerwedstrijden op het programma. Bekijk hieronder hoe deze wedstrijden te volgen zijn.

Foto : Eline Hooghiemstra

EK Inlineskaten (26 augustus t/m 1 september)
Dit jaar wordt er gestreden om de Europese titels in het Spaanse Pamplona. Na de rustdag op donderdag verplaatst het peloton zich naar het wegparcours. Op zondag vindt de afsluitende marathon plaats. Klik hier voor het programma, de uitslagen en meer. Check hier onze uitgebreide voorbeschouwing!

ISU Junior Grand Prix Lake Placid (29 t/m 31 augustus)
In het Amerikaanse Lake Placid gaat het seizoen van de kunstschaatssters verder. Vorige week debuteerde Lindsay van Zundert bij de Grand Prix in Frankrijk, in Lake Placid is ze er niet bij. Het toernooi is live te volgen via het YouTube-kanaal van de ISU. De startlijsten en uitslagen vind je hier.

KNSB Baancompetitie 6 Finale Jeugd (31 augustus)
In Oldebroek wacht zaterdag de laatste KNSB Baancompetitie voor jeugd. Vanaf 16.30 uur komen de kadetten en junioren in actie tijdens de 500 meter sprint en afvalkoers. Deelnemers kunnen zich hier inschrijven en meer informatie over deze wedstrijd vind je hier.

Nationaal Pupillen Toernooi (31 augustus)
Op dezelfde plek als waar de KNSB Baancompetitie voor jeugd wordt gehouden, vindt zaterdag ook het Nationaal Pupillen Toernooi plaats. 
Dit officieuze Nederlandse kampioenschap voor pupillen 4 tot en met 1 trekt elk jaar tientallen pupillen uit heel Nederland. Het is voor velen de eerste keer dat ze tegen pupillen uit andere regionale competities rijden. Inschrijven kan nog tot en met donderdag 29 augustus. Deelnemers kunnen zich hier inschrijven. Voor meer informatie kun je hier terecht.

Regionale competities (29 & 31 augustus & 1 september)
Ook de regionale competities worden deze week weer verreden. Op donderdag staat de Oomssport Skeelercup 8 in Maassluis op het programma. Deze Skeelercup wordt op zaterdag afgesloten met een finale in Zwanenburg. Op zondag wordt de Oomssport Jeugdskeelercup 5 (de finale) in Leiderdorp verreden.

Toertochten (31 augustus)
De Elfstedentocht in Bantega is een groepstocht, over een afstand van 225 kilometer wordt er een gemiddelde snelheid van 20-22km/u aangehouden. In Beneden-Leeuwen kan men meedoen aan de Dijkensport - Skeeleren over Dijken. De route is 67 kilometer (2 rondes van 33,5km - waarbij er ook de mogelijkheid is om 1 ronde te rijden) en het is een vrije tocht. Deze skatetoertochten vinden beiden plaats onder auspiciën van de KNSB. Het dragen van een (skate- of fiets)helm is verplicht.

Klik hier voor de volledige kalender


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan