Kom genieten van een prachtig stukje Nederland. Deze skeelertochten voeren je over mooie, kronkelige dijken en door gezellige dorpen in het mooie Land van Maas en Waal. De omgeving is zeer afwisselend en trakteert je op weidse vergezichten over de uiterwaarden.

Onderweg trakteert het publiek langs de kant de deelnemers op een sfeervol en feestelijk onthaal. Ze laten je hiermee nog meer genieten van de omgeving. Op de route is op verschillende plekken gezorgd voor muzikaal entertainment. Deze ritmische klanken nemen je moeiteloos mee op je kilometers naar de finish.

Skeeleren over Dijken is een skatetoertocht voor skaters. De route is 67 kilometer (2 rondes van 33,5km - waarbij er ook de mogelijkheid is om 1 ronde te rijden) en het is een vrije tocht. Er wordt gestart om 13.00uur in de Wielstraat in Beneden-Leeuwen. Het parcours is geheel afgezet.

Dit evenement vindt plaats onder auspiciën van de KNSB. Deelnemers zijn verplicht om een helm te dragen. Overige beschermmaterialen worden sterk aanbevolen.
Deze skeelertocht is ook geschikt voor steppers, skikers en longboarders. Zij starten achteraan.

Klik hier voor actuele detailinformatie.

Aanvullende informatie
De minimumleeftijd is 14 jaar (leeftijd op de dag van de skeelertocht)
Het startnummer wordt niet per post opgestuurd, maar ligt op 31 augustus voor je klaar bij de afhaalbalie (Rabobank-tent) in de Sportlaan.
Doe je mee aan de toertocht dan kun je kiezen of je met of zonder tijdregistratie (chip) rijdt. Alleen deelnemers die met tijdregistratie rijden, worden opgenomen in de uitslagenlijst. 

Herinnering
Een speciaal vervaardigde tinnen medaille als herinnering aan je deelname. De herinnering à 2 euro is te bestellen via het inschrijfformulier en wordt bij de finish op vertoon van je startnummer uitgereikt

Verzorging
Onderweg is er een verzorgingsposten
EHBO bij sv Leones (kleedaccommodatie), onderweg en bij de finish
Bij de finish is er voor elke deelnemer water
Bij sv Leones is douchegelegenheid

Inschrijven
Online inschrijven van 14 april t/m 29 augustus 2019
Inschrijving wordt verzorgd via Inschrijven.nl
Inschrijfgeld bedraagt in 2019 €10,00 (online inschrijving) 
Deelnemers t/m 15 jaar betalen € 5,00 (online inschrijving)
Annulering t/m 16 augustus mogelijk (€ 2,00 administratiekosten)
Daginschrijving van 11.30 tot 12.30 uur bij de inschrijfbalie in de Sportlaan (tevens start-finishlocatie)