Tickets
Shop
Nieuws 16 mrt 2018

Hoe kan ik het schaatsen volgen dit weekeinde?

Het schaatsseizoen is alweer bijna ten einde, maar er staan nog wat mooie toernooien op het programma om mee af te sluiten. Onder andere de World Cupfinale in Minsk en het WK shorttrack in Montréal. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

WK Junioren Synchroonschaatsen (16 en 17 maart)
In Zagreb wordt vrijdag en zaterdag het WK Synchroonschaatsen voor junioren gehouden. Bij synchroon gaat het erom dat je als groep een kür op het ijs zet en dat daarbij zo veel mogelijk als eenheid wordt opgetreden. In Kroatië strijden 21 teams uit zestien verschillende landen om de wereldtitel. Op vrijdag is de korte kür en zaterdag volgt de vrije kür. Meer informatie vind je hier.

ISU WK Shorttrack (16-18 maart)
In het Canadese Montréal sluiten de shorttrackers hun seizoen af met het WK. Lukt het de Nederlandse mannen om hun relaytitel te prolongeren? Op vrijdag zijn de voorronden en heats per afstand. Zaterdag en zondag worden de finales gereden. Het wereldkampioenschap is zaterdagavond vanaf 18.30 uur te volgen op NOS.nl. Op zondag begint de livestream om 18.00 uur. Klik hier voor het programma, de uitslagen en meer informatie.

ISU World Cupfinale (17 en 18 maart)
De langebaners beëindigen hun seizoen in Minsk, daar wordt de World Cupfinale verreden. In Wit-Rusland zal zaterdag en zondag blijken wie er met de prijzen van het overall klassement vandoor gaan. De wereldbekerfinale is van begin tot eind live op NOS.nl te zien. Zowel zaterdag als zondag begint de uitzending om 12.50 uur. Op televisie zijn voornamelijk samenvattingen te zien. Het programma, nieuws en de uitslagen vind je hier.

Coupe du Printemps (16-18 maart)
Dit weekend vindt de Coupe du Printemps ofwel Lente Cup plaats in Luxemburg. Nederland is goed vertegenwoordigd op dit toernooi met kunstrijders in de categorieën Basic Novice A tot en met Junioren. De wedstrijden zijn te volgen via deze livestream. Alle wedstrijdinformatie lees je hier.

KPN NK Shorttrack Junioren (17 en 18 maart)
Op De Vechtsebanen in Utrecht wordt zaterdag en zondag het KPN NK shorttrack voor junioren verreden. Voorafgaand aan het nationaal kampioenschap wordt zaterdagochtend de landelijke finale van de regiocompetities gereden. De toegang is gratis. Meer informatie vind je hier.

Klik hier voor de volledige kalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan