Tickets
Shop

KPN NK Shorttrack Junioren en regiofinale

za 17 mrt - zo 18 mrt
Marker Utrecht

In het weekend van 17 en 18 maart wordt op De Vechtsebanen in Utrecht gestreden om de nationale junioren shorttracktitels. Na het succes van vorig jaar organiseert Schaatsvereniging Utrecht (SVU Shorttrack) nu voor de tweede keer het nationaal kampioenschap in samenwerking met de KNSB. Ruim 90 rijders van 13 tot 18 jaar uit heel Nederland staan aan de start. De wedstrijd begint zaterdagmiddag en eindigt zondag rond 17.00 uur. Er wordt gestreden op meerdere afstanden: 500, 777, 1000 en 1500 meter.

Via een time trial kunnen de overige rijders (mits voldoen aan één van de KNSB Cup limiettijden in de betreffende categorie) zich plaatsen voor het KPN NK Junioren. De nummer 1 en 2 bij de dames junioren A, dames junioren B en heren junioren A, en de nummer 1 t/m 4 bij de overige categorieën op basis van de uitslag van de time trial, plaatsen zich rechtstreeks voor het KPN NK Junioren. De time trial bestaat uit een tijdrit over vijf ronden met vliegende start.

Rijders die deel willen nemen aan de time trial kunnen dit via hun vereniging uiterlijk 3 maart 2018 per email (wedstrijdzakenSBST@knsb.nl) kenbaar maken aan het sectiebestuur. Voor meer informatie over de time trial en het reglement rondom KPN NK Junioren, klik hier. Een overzicht van de actuele deelnemers is hier te vinden.

Voor publiek is er gratis entree.

Voorafgaand aan het KPN NK Junioren wordt zaterdagochtend 17 maart de landelijke finale van de regiocompetities gereden. De acht beste meisjes en acht beste jongens van de E- en D-junioren uit het eindklassement van de regiocompetities Noord-Oost, West en Zuid (met Luxemburg/België) doen hier aan mee.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}