Tickets
Shop
Nieuws 04 jun 2018

Juni toertochtmaand!

Toerrijders opgelet! Met het oog op het aankomende WK in Gelderland worden er deze maand verschillende toertochten georganiseerd. Juni is dan ook dé toertochtmaand van deze zomer. Lees snel verder waar je de komende weken terechtkunt.

Foto : Neeke Smit

Een sportieve uitdaging met vrienden of familie? Probeer dan eens met z'n allen een toertocht te rijden. Tijdens veel toertochten kun je verschillende afstanden rijden, waardoor zowel beginnende als ervaren inlineskaters deel kunnen nemen.

Het is goed om te weten of de toertocht waar je aan mee wilt doen verreden wordt als pelotons-/groepstocht of als vrije tocht. Bij een vrije tocht ben je als deelnemer vrij om je eigen tempo te rijden gedurende de tocht. Even een keer extra pauzeren? Geen enkel probleem bij toertochten die gekenmerkt worden als vrije toertocht. Voorbeelden van deze tochten zijn de WK toertocht Maasdijk marathon en de Hoge Veluwe inline skate tocht op 16 juni.

Bij een pelotonstocht wordt er gezamenlijk gestart en gefinisht. Het peloton wordt vooraf gegaan door een auto of fietsers. De organisatie van de toertocht kiest voor een gemiddelde snelheid die tijdens de toertocht wordt aangehouden. Afhankelijk van de lengte wordt er diverse malen gestopt. Een voorbeeld van een pelotonstocht is de Nedereindse Berg SVU Skeelertocht (10 juni).

Overzicht toertochten
In onze kalender vind je alle toertochten. Staan jullie als toertocht niet op de kalender? Stuur dan snel een mail naar redactie@schaatsen.nl met daarin alle benodigde informatie.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan