Tickets
Shop

Nedereindse Berg SVU skeelertocht

zo 10 jun - zo 10 jun
Marker Utrecht

Ook dit jaar organiseert Schaats- en Skeeler Vereniging Utrecht (SVU) vanaf de Nedereindse Berg een skeeler pelotonstocht door het Groene Hart en wel op zondag 10 juni. Een aantrekkelijke nieuwe route van 55 kilometer leidt door IJsselstein, Jaarsveld, Schoonhoven, Polsbroek en Benschop.

Fietsers voor en achter het peloton houden de snelheid tussen de 20 en 25 kilometer per uur aan. De route gaat zo veel mogelijk over stille wegen en fietspaden. Waar op de gewone weg gereden moet worden, zorgen vier motorrijders voor en achter het peloton voor een veilige afscherming en voor het 'blokken' van kruisingen. In de bezemwagen is een EHBO'er aanwezig. Halverwege de tocht wordt een korte pauze gehouden met wat te eten en te drinken voor alle rijders.

In het paviljoen van de SVU op de Nedereindse Berg kan men zich op zondag 10 juni inschrijven vanaf 8.00 uur. De peletonstocht start om 9.30 uur. In het paviljoen zijn kleedkamers beschikbaar en na afloop kan men, terug in het SVU paviljoen, nagenieten bij een kop soep en een broodje.

De Nedereindse Berg tocht is een groepstocht (/peletonstocht). Je rijdt samen met de andere deelnemers in één groep van start tot finish begeleid door fietsers en motorrijders.

Algemene informatie
Start: 9.30 uur
Inschrijven: ter plaatse van 8.00 uur. 
Soort tocht: Pelotonstocht / groepstocht
Gemiddelde snelheid: +/- 22 kilometer peruur
Afstand: 55 kilometer
Start locatie: Nedereindseweg 501W in Utrecht. 

Route

Verenigingsactiviteiten
Op de Nedereindse Berg worden er vanaf begin april op elke maandag-, woensdag- en vrijdagavond inlineskatelessen en -trainingen gegeven door Schaats- en Skeeler Vereniging Utrecht. Klik hier voor meer informatie.

Dit evenement vindt plaats onder auspiciën van de KNSB. Deelnemers dragen verplicht een helm.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}