Tickets
Shop
Nieuws 16 jan 2018

EK kunstrijden in Moskou: 'Zie echt kansen voor mezelf'

Deze week vinden in Moskou de Europees kampioenschappen kunstrijden plaats. Namens Nederland komen Thomas Kennes en Kyarha van Tiel in actie. De 21-jarige Kennes doet voor de derde keer op rij mee aan de EK en Van Tiel (17) debuteert dit jaar.

Thomas Kennes kwalificeerde zich aan het begin van dit seizoen al voor de EK in de Russische hoofdstad op basis van de ISU-limieten en de aanvullende norm van de KNSB. Kyarha van Tiel kwam net 0,36 punten tekort voor de door de KNSB gestelde totaalscore van 47 punten voor de korte kür. Gezien het kleine verschil met de norm, welke uitzicht geeft op een finaleplek, besloot de selectiecommissie haar toch uit te zenden.

"Ik had wel een beetje hoop, je weet het natuurlijk nooit. Ik ben ontzettend blij en trots dat ik een doel heb bereikt die ik wilde halen dit jaar. Eindelijk is een van mijn dromen uitgekomen", liet de Rotterdamse eerder weten. "Het is moeilijk te zeggen waar ik sta in dit deelnemersveld. Maar die 47 punten zijn meestal genoeg voor een finaleplaats", beaamt Van Tiel.

In de voorgaande seizoenen kwam Kennes op de EK net tekort voor zijn korte kür om in de top 24 te eindigen, waardoor hij geen lange kür mocht rijden. Dit jaar hoopt hij zich wel te plaatsen voor de finale. "Ik ben dit jaar beter geworden, heb een triple-triple sprong toegevoegd in mijn küren. Ik zie echt kansen voor mezelf. Ik moet clean rijden en dan is het afwachten", vertelde hij vooruit kijkend op het toernooi.

Kennes start op woensdagmiddag met zijn korte kür en Van Tiel komt donderdagmiddag in actie op de korte kür. De lange küren worden gereden op vrijdag (heren) en zaterdag (dames) in de avond.

Klik hier voor alle wedstrijdinformatie.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan