Tickets
Shop
Nieuws 07 dec 2017

EK-tickets te behalen voor kunstrijders in Kroatië

Voor de Nederlandse kunstrijders staat er deze week een belangrijk toernooi op het programma. De Golden Spin of Zagreb geldt als een plaatsingswedstrijd voor de EK kunstrijden. Thomas Kennes en Kyarha van Tiel strijden om startplekken.

Foto : SCS/Pixathlon

Voor deelname aan de Europese kampioenschappen (15-21 januari in Moskou) heeft de ISU een minimum Total Element Score (TES) verplicht gesteld, zowel voor de korte kür als de lange kür, die op een internationale ISU-wedstrijd voor senioren behaald moet zijn tussen 1 juli 2016 en 21 dagen voor de start van het evenement (eerste officiële trainingsdag). Voor de dames geldt een minimum TES van 20 punten op de korte kür en 36 punten op de lange kür, de heren moeten respectievelijk 25 en 45 punten behalen.

Daarnaast stelt de KNSB een aanvullende eis op de korte kür: een Total Segment Score (TSS) van 47 punten (dames) of 57 punten (heren). Indien meerdere rijder(s) de norm halen zal het beste resultaat (totaalscore korte en lange kür) tellen van de wedstrijd waarin beide rijders aan de start stonden, indien dit niet het geval was telt de hoogst totaalscore in één wedstrijd.

Kyarha van Tiel heeft haar benodigde TES eind november gehaald in Andorra, ze kwam 0.36 punten tekort op de punten die de KNSB heeft gesteld voor deelname. Tijdens de Golden Spin of Zagreb zal zij met name proberen die score van 47 punten in de korte kür te halen. Daarnaast zal zij proberen een zo hoog mogelijke totaalscore in de wedstrijd te halen.

Programma Golden Spin of Zagreb
In Kroatië rijdt Van Tiel haar korte kür op donderdagavond en een dag later stapt ze op het ijs voor de vrije kür. Voor Thomas Kennes staat vrijdagmiddag de korte kür op het programma, hij sluit het toernooi zaterdag af met een lange kür.

Niki Wories start volgende week in Istanbul en zal daar zowel haar ISU TES moeten halen als de KNSB score. Na de wedstrijd in Istanbul neemt de selectiecommissie van de schaatsbond een besluit.

Klik hier voor alle wedstrijdinformatie.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan