Tickets
Shop
Nieuws

Lespakket voor inlineskaten op school

Wil jij met jouw klas of school ervaren hoe leuk schaatsen is? Voor scholen zijn er diverse mogelijkheden om aan de slag te gaan met het schaatsen. Met interactieve lesboekjes voor in het klaslokaal.

Lesboekjes
Speciaal voor de groepen 3/4, 5/6, 7/8 zijn er educatieve lesboekjes beschikbaar. In de lesboekjes komt de veelzijdigheid van het schaatsen aan bod met onderwerpen als veiligheid en leuke oefeningen. Alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen goed voorbereid 'de weg' op gaan.

Deze lesboekjes geven jou als leerkracht de mogelijkheid om (veilig) skaten (en bewegen in brede zin) te bevorderen in de klas. De lesboekjes zijn gratis voor basisscholen (m.u.v. verzendkosten). De lesboekjes kun je gratis bestellen door hier te klikken.

Leskaarten
Met de leskaarten 'chill op skates' kun jij  jij als docent heel eenvoudig een leuke skateles verzorgen aan de klas. De leskaarten helpen je om de kinderen de eerste beginselen van het inlineskaten te leren. Aan de hand van vier thema’s kun jij je les geven zodat de kinderen een leuke skateles krijgen op het schoolplein, in de gymzaal of op de skeelerbaan: 1. Veilig vallen en balans  2. Remmen 3. Verkeer 4. FUN op skates.

Download hier de leskaarten en ga direct aan de slag om de kinderen kennis te laten maken met hoe leuk inlineskaten is!

Wil je meer informatie over de lespakketten of in de winter schaatsen met de klas? Ga dan naar de website van de KNSB.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan