SKATETIJD! is het zomerprogramma waarmee meer kinderen kennis maken met inlineskaten. Organiseren jullie of willen jullie inlineskate clinics voor basisscholen gaan organiseren? Dan is SKATETIJD! het ideale programma voor jullie vereniging. Samen met jullie kunnen we meer kinderen veel plezier laten beleven op skates. Maar ook om meer kinderen na het schoolskaten (vaker) terug te zien bij de vereniging.

Gratis gebruik Skatekarren
SKATETIJD! is een meerjarenprogramma om kinderen kennis te laten maken met het skaten. In het eerste jaar van SKATETIJD! zijn er verschillende mogelijkheden waar verenigingen gebruik van kunnen maken. De ondersteuning is opgedeeld in de volgende mogelijkheden.

  • Optie 1: uitgebreide ondersteuning inclusief een materiaalset, bestaande uit: Beheer en gratis gebruik skatekar met skatemateriaal, SKATETIJD! clinic op locatie, lespakketten voor scholen, tip en trics voor promotie, organisatie en lokaal netwerk, ondersteuning organisatie clinics.
  • Optie 2: uitgebreide ondersteuning met beperkt aanvullend materiaal, bestaande uit: Gratis gebruik van skatemateriaal, SKATETIJD! clinic op locatie, lespakketten voor scholen, tip en tricks voor promotie, organisatie en lokaal netwerk, ondersteuning organisatie clinics.
  • Optie 3: Beperkte ondersteuning, bestaande uit: Gratis gebruik van skatemateriaal (dit is alleen na afstemming en op basis van beschikbaarheid van de skatekar), Deelname aan SKATETIJD! clinic, lespakketten voor scholen

Wij hebben niet genoeg trainers!
Om scholenclinics te organiseren zijn er vrijwilligers (trainers) nodig die hiermee aan de slag willen! Vaak zijn dit dezelfde personen binnen de vereniging. Maar er zijn ook nieuwe mogelijkheden, waarbij de oudere jeugd, beginnende trainers ingezet kunnen worden. De vervolgvraag is dan vaak dat zij geen ervaring hebben met het geven van clinics. Binnen het programma SKATETIJD! gaan wij jullie daarbij helpen! Op diverse locaties in het land worden er SKATETIJD! clinics (/scholingsdag) georganiseerd. Dit betreft één avond waar leden/trainers van jullie vereniging aan de slag gaan met de workshop FUNdamentals. Deelname hieraan is gratis. Aanmelden en het actuele overzicht is hier te vinden.

Vragen?
Verenigingen die interesse en ambitie hebben om inlineskaten voor jeugd op een hoger plan te brengen, kunnen voor informatie of vragen contact opnemen met Martijn Hagens via m.hagens@knsb.nl.