SKATETIJD! Wil jij met jouw klas of school ervaren hoe leuk skaten is? Voor scholen zijn er diverse mogelijkheden om aan de slag te gaan met het inlineskaten. Variërend van een interactief lespakket voor in het klaslokaal tot een inlineskate clinic bij een vereniging in de buurt of op het schoolplein. Wil je aan de slag? Hieronder alle informatie voor scholen.

Lespakketten
Speciaal voor de groepen 3/4, 5/6, 7/8 is er een educatief lespakket beschikbaar. In de lespakketten komt de veelzijdigheid van het inlineskaten aanbod. Met onderwerpen als veiligheid en leuke oefeningen, alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen goed voorbereid 'de weg' op gaan. De lespakketten zijn gratis voor basisscholen (m.u.v. verzendkosten)

Meer informatie over de lespakketten of de lespakketten bestellen? Klik hier

Op zoek naar een stille klas?
Heerlijk een klas waarbij kinderen moe en voldaan zijn van een sportieve belevenis. Interesse? Ga met de klas skaten! In Nederland zijn er vele verenigingen die inlineskate clinics voor basisscholen aanbieden. Een sportieve clinic waarbij Fun voorop staat en kinderen kennis te laten maken met het inlineskaten.

Geen materiaal beschikbaar? Binnen het programma SKATETIJD! zijn er skatekarren beschikbaar waar scholen (in samenwerking met verenigingen) gebruik van kunnen maken. Daarnaast hebben diverse verenigingen eigen materiaal in eigen beheer voor het inzetten tijdens clinics. 

Scholingsdagen
Wil jij als docent zelf aan de slag met het geven van een inlineskate clinic of wil jij van jouw gymles een skateles maken in het gymlokaal? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan gratis deel aan één van de SKATETIJD! scholingsdagen van de KNSB. Tijdens scholingsdag (1 avond) krijg je leuke oefeningen mee die je met kinderen op skates kunt doen. Kijk hier voor een scholingsdag bij jou in de buurt

Vereniging in de buurt
Op zoek naar een inlineskate vereniging bij jouw in de buurt? Klik hier voor alle inlineskate verenigingen in Nederland. Heb je geen vereniging in de buurt, maar wil je wel aan de slag met inlineskaten? Informeer bij lokale sportinstanties, buurtsportcoaches, sportdocenten etc. voor de mogelijkheden. In veel gevallen kunnen zij dit samen met de school organiseren. En heb je geen skatemateriaal beschikbaar? Informeer bij de KNSB voor de mogelijkheden voor het gebruik van skatemateriaal. 

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over SKATETIJD!  
Aanvullende vragen over SKATETIJD!? neem contact op met Martijn Hagens via m.hagens@knsb.nl.