Tickets
Shop
Nieuws 02 jan 2020

Top 8: bijzondere ijsbanen in Nederland

De echte winter moet nog komen, maar schaatsen kan je al wel. Wij hebben een top acht gemaakt van de leukste, mooiste en bijzonderste ijsbanen die op dit moment open zijn.

Wil je weten op welke ijsbanen je nog meer kan gaan schaatsen? Vind hier een (tijdelijke) ijsbaan in jouw buurt.

1. Openluchtmuseum in Arnhem
Op deze baan in Arnhem lijkt het alsof je over de Westerstraat schaatst, met oude bruggetjes en trapgevels. Tussen de boerderijen, arbeidershuisjes en molens op de achtergrond kan het bijna niet Hollandser.
t/m 19 januari 2020, Openluchtmuseum.nl

2. Flevonice in Biddinghuizen
De ultieme baan voor iedereen die van schaatsen houdt. In de Flevopolder is een prachtig parcours (2,5 km) aangelegd en je hebt – ook al vriest het niet – echt het idee dat je over slootjes door de weilanden schaatst. 
t/m 1 maart 2020, flevonice.nl.

3. Cool Event Scheveningen
Schaatsen aan zee? Het kan in Scheveningen! Met prachtig uitzicht op het Kurhaus schaats je hier de hele winter door.
t/m 26 januari 2020cooleventscheveningen.nl

4. Schaatsbaan Rotterdam
De schaatsbaan in Rotterdam ziet er een beetje futuristisch uit met zijn overkoepelde baan in vrolijke kleuren. Hier schaats je altijd overdekt en kun je toch uitgebreid baantjes rijden, eigenlijk twee werelden ineen. 
t/m 28 februari 2020schaatsbaanrotterdam.nl

5. Spoorwegmuseum in Utrecht
Het Spoorwegmuseum is veranderd in een waar winterparadijs. Hier schaats je in de museumhal letterlijk tussen de treinstellen door met gezellige muziek, lekkere hapjes en drankjes en heel veel kindervertier.
t/m 5 januari 2020, spoorwegmuseum.nl.

6. Museumplein in Amsterdam
In Amsterdam wordt een gedeelte van het Museumplein bedekt met een schaatsbaan. Hier schaats je aan de ene kant met uitzicht op het Concertgebouw en aan de andere kant het Rijksmuseum. t/m 2 februari 2020iceamsterdam.nl

7. IJsbaan Middelburg
Midden op de Markt in Middelburg is een leuke baan aangelegd. Tijdens het sjezen heb je prachtig zicht op het stadhuis van Middelburg. De ijsbaan in Middelburg staat bol van te gekke activiteiten. 
t/m 19 januari 2020, Zeelandhoudtvanschaatsen.nl

8. Goudse IJsbaan Gouda
Een rondje stadhuis op de schaats? Het kan! Midden in het historisch centrum van Gouda schaats je niet op een gewone schaatsbaan, maar eentje die zich rondom het Stadhuis bevindt.  
t/m 12 januari 2020goudseijsbaan.nl

Wil je weten op welke ijsbanen je nog meer kan gaan schaatsen? Vind hier een (tijdelijke) ijsbaan in jouw buurt.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan