Tickets
Shop
Nieuws 22 okt 2019

IJSTIJD! Festival in Deventer kent alleen maar winnaars

Een spectaculaire kunstrijdemo met vuur, een optreden van girlband 4LIFE en schaatstoppers Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en de broers Mulder zorgden zaterdag voor een feestelijke aftrap van het jeugdschaatsprogramma IJSTIJD! Op en rond ijsbaan De Scheg in Deventer viel er voor jong en oud van alles te beleven. Het werd uiteindelijk een dag vol verrassende activiteiten.

Bij binnenkomst kregen de kinderen een stempelkaart waarmee alle onderdelen kon worden langsgegaan. Zo kon er worden gedanst op het ijs bij de Silent Disco, geracet op kleine Icebyks en waren er leuke prijzen te winnen bij het Rad van Fortuin. Naast deze activiteiten organiseerde een aantal verenigingen clinics.

De jeugd die aanwezig was op het IJSTIJD! Festival kon deelnemen aan een shorttrack-, ijshockey-, kunstrij- en een langebaanclinic. Na afloop kregen de kinderen een leuke goodiebag mee met daarin onder andere een unieke IJSTIJD! code. Verengingen hebben op ijstijd.schaatsen.nl een vervolgaanbod geplaatst: door het verzilveren van de unieke code kunnen de kinderen nog een keertje gratis of voordelig schaatsen.


IJSTIJD! Inspiratiesessie
Onderdeel van het IJSTIJD! Festival was een bijzondere inspiratiesessie met als thema 'Meer kinderen op het ijs door samenwerking'. Erben Wennemars en Yvonne van Gennip namen de aanwezige verenigingen, sponsoren, tijdelijke en VKN-ijsbanen mee in het verhaal IJSTIJD! Door alle partijen werd samenwerking als dé manier gezien om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met het schaatsen.

Een goed voorbeeld daarvan is de Reggeborgh Schoolschaatsbus. Reggeborgh, ook sponsor van schaatsteam Reggeborgh, wil het jeugdschaatsen stimuleren in de provincie Overijssel. De IJSTIJD! Schoolschaatsbus rijdt komende winter schoolklassen gratis naar de ijsbanen in Deventer en Enschede. Ook nieuw dit jaar is de schoolschaatsbox van Trachitol, waarmee klassen met vier spelletjes een leuke schoolschaatsles krijgen. 

Met het jeugdschaatsprogramma IJSTIJD! wil de KNSB kinderen van basisschoolleeftijd zoveel mogelijk plezier laten beleven aan het schaatsen. De sport zit niet alleen in het DNA van de Nederlander, schaatsen is ook gewoon leuk, leerzaam én gezond. Een belangrijke doelstelling van IJSTIJD! is om via het schoolschaatsen 250.000 kinderen te bereiken, onder andere via gratis lespakketten voor scholen. Op die manier hopen de samenwerkende partijen meer kinderen vaker te laten schaatsen.

IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB, KPN, Rabobank en de Verenigde Kunstijsbanen Nederland. Sponsors Daikin, Tonzon, Reggeborgh, Trachitol en mediapartner TMG maken het jeugdprogramma mede mogelijk.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan