Met een groots opgezet festival op de Deventer IJsbaan De Scheg gaat op zaterdag 19 oktober IJSTIJD! weer van start. Hoogtepunt van deze dag vol activiteiten wordt de kidspersconferentie met schaatshelden Michel en Ronald Mulder, Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof. En… er is een optreden van girlband 4LIFE!

Met het jeugdschaatsprogramma IJSTIJD! wil de KNSB kinderen van basisschoolleeftijd zo veel mogelijk plezier laten beleven aan het schaatsen. De sport zit niet alleen in het DNA van de Nederlander, schaatsen is ook gewoon leuk, leerzaam én gezond.

Tijdens het festival op 19 oktober worden vele activiteiten voor de jeugd aangeboden, op en rond het ijs van De Scheg. Het festival duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn diverse clinics, waarin kinderen kunnen kennismaken met kunstrijden, langebaan, shorttrack, G-schaatsen, inlineskaten en ijshockey. Aan het eind van de middag, vanaf 16.00 uur, treedt girlband 4LIFE op, bekend van het Junior Songfestival!

De kidspersconferentie, van 15.00 tot 16.00 uur, is toegankelijk voor alle bezoekers. Michel en Suzanne zijn beiden olympisch kampioen, Yara won zilver op de Winterspelen en Ronald olympisch brons. Via schaatsen.nl/kidspersconferentie kunnen kinderen hun vragen insturen. Uit de inzenders worden tien kinderen gekozen die hun vraag op het podium mogen stellen. Meer informatie over het IJSTIJD! Festival vind je op schaatsen.nl/ijstijdfestival.