Tickets
Shop
Nieuws 23 okt 2019

IJSTIJD! Kidspersconferentie met Schulting, Van Kerkhof en de Mulders

Het IJSTIJD! Festival in Deventer kende meerdere hoogtepunten, maar voor de meeste kinderen was de kidspersconferentie misschien wel hét hoogtepunt. Onder leiding van oud-schaatser Erben Wennemars mochten de kinderen vragen stellen aan Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Michel Mulder en Ronald Mulder. Na afloop konden de kids met hun schaatsheld op de foto. We verzamelden de leukste vragen en zetten ze op een rijtje.

Vraag aan Ronald & Michel Mulder: Wat moet ik doen om later net zo goed als jullie te worden?
"Het allerbelangrijkste is dat je het leuk blijft vinden en plezier hebt. Als je geen plezier hebt, kun je ook niet hard schaatsen."

Vraag aan Suzanne Schulting: Vind je het niet gek om bij de langebaan zonder helm te rijden?
"Ik vind het niet raar, want ik ben niet anders gewend. Bij het shorttrack rijd je met meerdere mensen in de baan, dat is een stuk gevaarlijker. Toch zou het ook best verstandig zijn om bij de langebaan ook een helm op te doen."

Vraag aan Michel Mulder: Wat doe je voor een wedstrijd in het hotel?
"Meestal lig ik op bed en anders drink ik kopjes koffie. Wat ik ook weleens doe voor een wedstrijd is mijn eigen races terugkijken om energie te krijgen om hard te gaan schaatsen. Waar ik dan naar kijk? Naar wat ik beter kan doen zodat ik de volgende keer sneller schaats."

Vraag aan Erben Wennemars: Mis jij het schaatsen van wedstrijden?
"Nee, ik heb het wel heel lang gemist, maar nu wil ik liever dat anderen heel hard rijden. Eigenlijk ben ik nu weer een klein kind. Je begint als klein kind omdat je het schaatsen heel leuk vindt en met vriendjes wil spelen. Op een gegeven moment word je heel goed, en dat kan ook wel stressvol zijn. Als je dan niet meer kunt winnen, daal je af en word je weer een klein kind. Dan gaat het weer om het spelen met vriendjes op de ijsbaan."

Vraag aan Yara van Kerkhof: Wat is jouw beste prestatie?
"Dat is mijn zilveren medaille op de Olympische Spelen, maar ook de bronzen medaille op de relay vond ik heel mooi. Het is heel leuk om een prestatie met het team te kunnen vieren. We waren alle vier heel blij."

 
Vraag aan Ronald Mulder: Welke taart vind jij het lekkerst?
"Ik moet zeggen dat ik heel weinig taart eet, maar ik vind cheesecake wel erg lekker."

Vraag aan Suzanne Schulting: Heb je weleens iets gesnoept vlak voor een wedstrijd?
"Jazeker. Bij ons in de kleedkamer liggen altijd M&M's voor de coaches en soms pak ik er ook weleens een handje van."

Vraag aan Michel Mulder: Wat is je lievelingsmuts?
"Ik heb één muts die ik bewaard heb van de Olympische Spelen van Sotsji. Dat was een oranje muts en die zat in een kledingpakketje dat we kregen. Die vond ik heel erg mooi. Waar ik hem nu heb? Hij hangt thuis aan de kapstok."

Vraag aan Ronald Mulder: Welke schaatser vind jij het beste?
"Als kleine jongen was ik heel erg fan van Jeremy Wotherspoon. Hij had een ontzettend goede techniek, daar kon ik heel veel van leren."

Vraag aan Yara van Kerkhof: Waarom vind jij shorttracken zo leuk?
"Omdat het superspannend is, het heel snel gaat en het inhalen heel leuk is. Het is gewoon een spelletje op het ijs en dat maakt het mooi."

Vraag aan Suzanne Schulting: Wat is je lievelingstijd van het jaar?
"Dat is een lastige vraag, want eigenlijk kan ik niet zo goed tegen de kou. Ik vind het snel te koud. Als wintersporter is dat wel raar om te zeggen, maar ik vind de lente wel lekker. Dan heb je net een hele lange winter gehad en wordt het meestal ook weer wat lekkerder weer. Qua schaatsen kies ik toch voor de winter."

Wil jij ook een vraag stellen aan jouw favoriete schaatser? Meld je hier aan en ga als reporter naar Thialf en krijg de kans om al jouw vragen te stellen aan jouw schaatsheld!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan